Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring – och spara i snitt 1800 kr/år

Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemförsäkring hos flera försäkringsbolag och gör det lätt för kunden att få en överblick. – Försäkringsbolag ändrar ofta sina villkor och priser. Alla borde se över sina försäkringar minst en gång per år. Här finns pengar att spara, säger Sebastian Franzén, Affärsområdeschef Försäkring på Zmarta.

Att försäkra egendom som bil och bostad är nödvändigt, men att själv kontakta försäkringsbolag för att få det bästa erbjudandet är något som kan uppfattas som besvärande och kanske tråkigt. Ändå är det något som är viktigt att göra – och som kan löna sig ekonomiskt.  

– Det kan skilja flera tusenlappar mellan olika bolag som vill försäkra en och samma bil. Alltså lönar det sig för alla att se över och jämföra sin bilförsäkring. Det gäller också för hemförsäkringar, säger Sebastian Franzén. 

 Zmarta skapar överblick
Med den kostnadsfria jämförelsetjänsten Zmarta kan man få hjälp.  Efter att ha svarat på några enkla frågor skickar Zmarta uppgifterna vidare till ett antal försäkringsbolag som omedelbart kommer med erbjudanden. För bilförsäkring kommer erbjudanden från upp till 12 försäkringsbolag och för hemförsäkring får man upp till 7 olika erbjudanden.  

– Här kan man enkelt och snabbt se vilket som är det bästa erbjudandet man kan få, och därmed jämföra med sin nuvarande försäkring. Genom kundundersökningar som vi gjort vet vi att vår tjänst hjälper kunderna att spara i snitt 1800 kronor per år, säger han. 

När man väl har fått de olika erbjudandena vill Sebastian Franzéändå uppmana till att inte bara titta på priset. 

– Ta inte den billigaste försäkringen utan att reflektera. Se istället till att även jämföra självrisker och villkor. Att en försäkring är billigare än en annan beror i vissa fall på att den billiga försäkringen inte erbjuder samma försäkringsskydd eller har högre självrisker. Här gäller det att se vilket behov man har, säger han. 

Ett sådant exempel kan vara hur många år en bilförsäkring täcker maskinskada. 

– Vissa bolag erbjuder kanske tolv år, andra åtta år. Ligger bilen i skarven är detta något viktigt att ta hänsyn till. Om inte, så ska man titta på vad försäkringen i övrigt innehåller. Då kan man hitta en som passar bättre och är billigare, säger han. 

 Zmarta jobbar med marknadsutmanare
De försäkringsbolag som Zmarta samarbetar med är ofta uppstickare som med nya affärsmodeller pressar kostnader och utmanar etablerade aktörer på marknaden. Bakom dem står ofta stora bolag i andra nordiska länder, som försäkringsbolaget Trygg i Danmark och Gjensidige Forsikring i Norge, som båda är stora aktörer i sina respektive länder. Nu vill de på allvar in på den svenska marknaden och erbjuder därför mycket konkurrenskraftiga priser. 

– I vårt erbjudande har vi samlat ihop bolag som ibland inte är så kända i Sverige, men det är här vi hittar erbjudanden som gör skillnad för kunderna, avslutar han.

På Zmarta Group vill vi göra det enkelt för privatpersoner och företag att fatta smartare beslut med sina pengar. Det är därför vi erbjuder en rad finansiella tjänster för lån, el och försäkringar. De flesta av våra partners är banker, elleverantörer och försäkringsbolag. Vi ser för oss en värld där ingen betalar en krona för mycket.

Läs mer på www.zmarta.se