Den nya hälsotrenden du inte får missaVad har du för utmaningar i livet? Du kanske lever ett intensivt liv med jobb och familj samtidigt som du har värk och sover dåligt? Har du svårt att komma ner i varv och känner oro? Med Vaukmetoden får du en hälsoboost som kan förbättra din vardag utan att det tar massa tid från ditt schemaI en nordisk spamiljö får du uppleva en unik behandling med inslag av kryoterapi som du sent kommer glömma – så här går det till! 

Vinterbad har blivit en stor sensation, något som vi alla nog bevittnat på sociala medier det senaste året, eller kanske till och med testat själva. Det finns flera hälsofördelar med detta och därför ville Annika och Robert på Vauk paketera vinterbadet så att det blir tillgängligt för många fler. De har skapat en plats för lugn och harmoni som boostar din hälsa genom att mixa andningstekniker med ett kort besök i en kryobastu på 85 minusgrader, som de är helt ensamma om att ha i Sverige. Detta är Vaukmetoden. 

Trenden kring kryoterapi växer starkt världen över och är även något som implementeras i vården för att bota olika åkommor. Behandlingsmetoden finns även på elitidrottsklubbar och lyxhotell. Men i Sverige har vi inte kommit lika långt. Det är något som Vauk vill ändra på. 

– För oss är det viktigt att sprida de hälsosamma och kurerande effekterna genom att Vaukmetoden görs i en trygg och säker miljö. Vi har exempelvis haft en person med artrossmärtor hos oss. Efter behandlingen kunde hon röra sig på ett sätt som hon inte kunnat på flera år. En annan kund blev helt av med kroniska nässelutslag, berättar Annika. 

Vill du prova Vaukmetoden? Boka en tid här 

Hälsofördelar med Vaukmetoden
Vaukmetoden påverkar kroppen fysiologiskt positivt. Med andningsövningar kommer du ned i varv för att kunna ta emot kylan bättre. Genom att kryobasta genomgår nervsystemet en sammandragning av artärer och blodkärl. När du sedan värmer upp kroppen igen expanderar kapillärerna och ökar blodflödet i huden vilket berikar cellerna med syre och enzymer. Effekterna varierar från person till person men du kan mycket väl uppleva att metoden: 

  • Minskar stressnivåer och förbättrar sömn 
  • Är boostande och uppiggande 
  • Aktiverar immunförsvaret 
  • Lindrar smärta och dämpar inflammation 
  • Stimulerar ditt välbefinnande 

Här kan du läsa mer om alla hälsofördelar

Så här går ett besök till 
På Vauk i Hovås kliver du in i en lugnande miljö där du får lära dig en andningsteknik som får dig att komma ned i varv och komma ur vardagen. Därefter kliver du in i den kylande kryobastun i 3 minuter. Den är helt torr och du behöver inte duscha varken innan eller efter. Efter kryobastun får du ta del av en boostande andningsteknik tillsammans med övningar som gör att du värmer upp kroppen inifrån. Därefter landar du i loungen där du får koppla av över en kopp te. Under hela besöket blir du guidad och får stöd från personalen. 

Vauk Nya Hovås 

Hovås allé 26 (Göteborg) 

Öppettider 

Vardagar 10–18 + drop in 

Tisdag, onsdag och fredag öppnar vi kl. 7 

Lördagar 11–14 + drop in 

Specialtider efter överenskommelse 

Covid-säkrat – för din trygghet 

www.vauk.se 

Facebook: Vauk Nya Hovås

Instagram: Vauk_Sweden