Know to Glow utökar sortimentet med miljömedvetet K beauty-märke

Att ta hand om sin hud behöver inte vara svårt eller kosta skjortan. Know to Glow erbjuder effektiva produkter, gratis konsultation och stor kunskap om hudvård. Nu utökar de sortimentet med nya, helt veganska K Beauty-märket Vegreen. 

Under vinterhalvåret är det många som får problem med sin hud. Ett kallt klimat i kombination med värmen inomhus och föroreningar i luften kan skapa irritation och torrhet i den känsliga hyn i ansiktet. En bra hudvårdsrutin fungerar då som ett skydd och stöd mot allt som händer utanför kroppen, förklarar Sabina Jasinski på Know to Glow. 

– Att hitta en enkel rutin som passar en själv kan hjälpa mot irritation, torrhet och pigmentering. Precis som det är viktigt att äta och röra på sig tycker jag att det är viktigt att man tar hand om sin hud, säger hon. 

Nytt, lovande K Beauty-märke
Som exklusiv svensk återförsäljare kan Know to Glow nu presentera Vegreen som ett nytt tillskott i det omsorgsfullt utvalda sortimentet. Vegreen är ett nystartat, koreanskt märke med effektiva och säkra ingredienser som utgör minimal påverkan på miljön och passar alla hudtyper – inklusive de som är superkänsliga. Förpackningarna är biologiskt nedbrytbara och bläcket är tillverkat av sojabönolja för att minska miljöföroreningar. 

Läs mer om Vegreen här

Som ett etiskt hudvårdsmärke innehåller produkterna endast veganska ingredienser, det vill säga att inget snigelslem eller propolis (från bin och honung) används i produktionen. Produkterna är också fria från parfym, eteriska oljor och uttorkande alkoholer, passar fler hudtyper samt minskar risken för irritation och allergi. 

 – Vegreen har skapat veganska alternativ till icke-veganska produkter som har varit jättepopulära, till exempel Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Essence. Vegreen har en Non-mucin serum och toner, där de i stället för snigelslem använder så kallad Wild Yam, förklarar Sabina. 

Wild Yam, eller "vild sötpotatis" på svenska, är en ätbar växt med flertalet vårdande egenskaper. Den verkar huduppstramande, innehåller vitamin B och C, skyddar cellerna i huden och nervvävnaden från skador, ger läkande och återställande effekt, påstås bromsa åldrandet samt reparerar skador som orsakas av som orsakas av föroreningar, aggressiv hudvård med parfym och överexponering av sol.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Essence och Vegreens veganska variant Nature Mucin Serum med Wild Yam.

Kostnadsfri konsultation
Utöver ett gediget sortiment med kvalitetsprodukter erbjuder Know to Glow en kostnadsfri konsultation som görs av Sabina själv, antingen via telefon eller mejl.  

– Konsultationen går till så att man får svara på frågor om sitt hudtillstånd samt vad man vill uppnå eller undrar över. Sedan bygger vi en rutin som är specifikt anpassad för kunden ifråga. 

Boka en kostnadsfri konsultation här

Hudvård ska inte vara svårt
Know to Glow vill erbjuda effektiva, miljövänliga och prisvärda produkter, samtidigt som de hjälper kunderna att hitta rätt. Ofta behöver man färre produkter än vad industrin säger, menar Sabina. Det viktigaste att tänka på är att man ska använda enkla produkter med återfuktande ingredienser som inte är för hårda på huden eller miljön. Samtidigt poängterar Sabina att det inte ska behöva vara tidskrävande eller kostsamt att ta hand om sin hud. 

– Hudvård ska vara en skön stund i vardagen som gör nytta för varje individ, det ska vara enkelt och aldrig dyrt, avslutar hon.

Vad är Know to Glow?
En kurerad webbshop med hudvård som vi tror på och älskar. Webbshoppen är uppdaterad regelbundet och här hittar du produkter från hela världen. Från Miami till Seoul, under ett virtuellt tak.
Här hittar du allt från kända märken, K-beauty, Scandinavisk hudvård och produkter från många olika länder. Vår fokus ligger på bra ingredienser, produkter som aldrig testas på djur och som har en positiv effekt på miljön. Kika runt och gör din hud glad!

Besök Know to Glow här