Duvan – en kollektion som trotsar smyckestrenderna

I den trendiga smyckesbranschen är det viktigt att lansera nya och spännande produkter då trenderna ständigt förändras. Det är svårt för ett och samma smycke att sticka ut under längre perioder – men en kollektion som har lyckats hålla över tid är Duvan.

– Duvan symboliserar frihet, hopp och kärlek, därför blir vi inte förvånade över att allt fler väljer att ha den på sig, säger Emma Israelsson, grundare av EMMA ISRAELSSON.

Det är inte lätt att hänga med i svängarna varje gång en ny smyckestrend gör entré. I branschen är det trenderna som styr utvecklingen av kollektioner, men en kollektion som utmärkt sig i flera år är Duvan från EMMA ISRAELSSON. Den exklusiva kollektionen har inte bara överlevt trendcyklerna – efterfrågan tycks bara bli större och större. 

– Förra året när vi presenterade våra kollektioner i Monaco föll allas uppmärksamhet omedelbart på Duvan. Varje gång vi har presenterat oss på en internationell utställning är det Duvan som alla pratar om. Det är en unik kollektion som alla verkar kunna identifiera sig med, vilket vi är stolta över, berättar Emma Israelsson, designer på EMMA ISRAELSSON. 

Nyfiken på Emma Israelssons kollektioner? Klicka här

En symbolisk kollektion”
Med sin minimalistiska –  men symboliska – design har Duvan blivit en kollektion som växer i popularitet. En fritt flygande duva har ett ett tydligt symbolvärde i form av frihet, fred, tro, hopp och kärlek; budskap som Emma berättar att många gärna diskuterar om när Duvan seglar upp som samtalsämne.

I kollektionen finns halsband, armband, örhängen och ringar i både silver och guld. EMMA ISRAELSSONS smycken har alltid tillverkats av återvunna metaller och många som bär deras smycken är medvetna om det moderna tankesätt som ligger bakom kollektionerna. Dessutom skänks tio procent av all vinsten till välgörenhet. Emma berättar även om hållbarhetstänket som funnits med sedan start, med smycken tillverkade av återvunna metaller vid lansering.

Lanseras internationellt
Duvans framfart stoppas varken av trender eller nationella gränser. I höst väntar flera internationella lanseringar av både Duvan och övriga kollektioner hos EMMA ISRAELSSON. Emma Israelsson berättar att Duvan har kommit att bli en så kallad ”signature piece” för bolaget, som nu ser fram emot sin fortsatta resa.

– Vi kommer fortsätta lansera nya kollektioner, men Duvan ser ut att bestå. För oss är det tydligt att det har blivit en kollektion som vi och många andra kommer fortsätta prata om i flera år framåt.

Hemsida: emmaisraelsson.com