Nu kan du ladda din elbil tillsammans med Bodens EnergiAntalet elbilar fortsätter att öka i Sverige och bara i fjol steg elbilshandeln med 68 procent. En välfungerande laddinfrastruktur krävs för att bemöta ökningen av elbilar och laddhybrider. Bodens Energi har följt elbilsutvecklingen flitigt och kan nu erbjuda sina kunder laddstolpar från InCharge med laddpunkter runt om i hela Europa.

En prognos har visat att antal laddbara fordon kommer att öka till ca 2,5 miljoner år 2030, vilket kräver en större tillgänglighet på både privata och publika laddstationer. Bodens Energi har följt utvecklingen och ingår nu i ett samarbete med InCharge som erbjuder smarta laddlösningar för privatpersoner och företag.

– Vi vill erbjuda de boende i Boden möjligheten att ladda sin elbil på ett säkert sätt. Nu kan de som äger ett eldrivet fordon ladda den med vår förnybara el gjord på vattenkraft, berättar Robert Nilsson, elhandlare på Bodens Energi.

Läs mer om Bodens Energi och InCharge här

Ladda i hela Europa
Samarbetet med InCharge innebär att Bodens Energi kan erbjuda sina kunder effektiva laddstolpar som gör att du kan ladda din elbil i villan, i radhuset och fritidshuset. Allt från installationen, administration och uppföljning sköts direkt av InCharge och du som kund får en laddbricka som du kan använda på publika laddpunkter runt om i hela Europa. InCharge erbjuder även smarta företagslösningar där företag kan installera besöksladdning för att attrahera kunder, eller installera elbilsladdning för sina anställda. Smarta lösningar för laddstolpar erbjuds även bostadsrättsföreningar som vill tillhandahålla snabb och säker elbilsladdning till sina boenden.

Robert Nilsson berättar att InCharge har idag fler än 4500 laddstationer i Sverige, Tyskland, Polen och Nederländerna:

– InCharge har även en marknadsledande app där kan du se alla tillgängliga laddstationer i Europa. Med laddbrickan som tillkommer kan du även ladda din bil hur smidigt som helst!

– Genom vårt samarbete med InCharge kan vi erbjuda våra kunder en smidig betalning, kundservice dygnet runt. Dessutom får vi användarstatistik och felavhjälpande underhåll som gör att vi kan fokusera på att vara närvarande och utveckla vårt eget laddnät, avslutar Robert Nilsson.

Bodens Energi ägs av Bodens kommun. Det innebär att vi levererar kundnytta i dubbel bemärkelse då överskott i verksamheten återinvesteras till nytta för alla bodensare.

Vi är en distributör och producent av el och fjärrvärme och samt ägare av infrastruktur för elnät, fiber och fjärrvärme. 

Sedan år 2014 är vi miljö- och kvalitetscertifierade för produktion, försäljning och distribution av el och fjärrvärme. Vi uppfyller kraven för ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.