Flexiblare kontor är det nya svarta – allt större företag väljer kortare avtalTid är pengar. Glöm dåliga villkor, betungande underhåll och jobbiga omlokaliseringar. Hetaste trenden är fullservade kontorstjänster som låter firmor fokusera på sin kärnverksamhet.

Moderna tider kräver moderna möjligheter. Vad som en gång var standard anses nu förlegat och dagens entreprenörer satsar istället på kontor som tjänst. Detta innebär att exempelvis möbler, städning, reception och bredband ingår i hyran. Startupen KRY, som erbjuder människor läkarkonsultation över videosamtal, är ett av många bolag som insett värdet av att outsourca dessa bitar.
– Då allt fler patienter söker sig till oss så växer vi kraftigt. Vi vill fokusera all vår kraft på att förbättra sjukvården för våra patienter och läkare och lägga mindre fokus på lokaler, säger Anna Fredrixon, KRY:s HR-chef.

Och det är just det som coworking och kontor som tjänst går ut på: frihet. Frihet att komma ur ett kontrakt på kort tid, frihet att kunna ägna all tid på sin sysselsättning och frihet att bli större utan att behöva oroa sig för att växa ur sitt kontor.

Hyresgästens marknad
Med hjälp av Workaround hittade KRY, med sin personalstyrka på 90 personer, en fungerande lösning mitt i centrala Stockholm. Och de är i gott sällskap. Förmedlingsspecialisterna Workaround hjälper upp emot 300 bolag att hitta hem – varje månad.  
 Efterfrågan på kontor som tjänst växer explosionsartat just nu. Det är en naturlig följd av att företag växer och krymper allt snabbare, är mer mobila och gillar flexibilitet, säger Andreas Broryd, VD på Workaround.

Men vad som verkligen får dessa alternativ att stå ut är de attraktiva avtalen. Till skillnad mot andra modeller, där man vanligtvis binder upp sig på lång tid med utdragen uppsägning, fungerar de nya varianterna mer som en prenumeration på en plats. Med löpande kontrakt och tre månaders uppsägning är det lätt att både avbryta och omforma sitt avtal.


Workaround är en digital förmedlingstjänst, där vi enkelt och smidigt hjälper företag att hitta nytt kontor. Hos Workaround får du en personlig kontaktperson som hjälper dig ta fram relevanta förslag anpassade efter ditt företags behov. Du har även möjlighet att själv söka på kontorslösningar som passar ditt företag.

Läs mer här