Förebygg stölder och skadegörelse med smarta cykelgarageI dag är det allt fler som cyklar till jobbet eller på fritiden. Det här innebär att många investerar i kvalitativa cyklar och el-cyklar som kostar en del. Som bostadsrättsförening och fastighetsägare är det därför viktigt att kunna erbjuda funktionella, säkra och moderna förvaringslösningar till de boende. Med ett smart cykelgarage från Dooman får man en lösning som både är estetiskt tilltalande och säker. 

Intresserad av ett cykelgarage? Klicka här 

Cykelstölder och skadegörelse är ett växande problem i samhället. Under 2020 ökade antalet cykelstölder med 10 procent, jämfört med 2019. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet. Regionen som drabbades värst var Stockholm där stölderna ökade med 21 procent. Det är alltså inte för intet som det finns en stor rädsla för att få sin cykel stulen. I brist på annat är det många som ställer sina cyklar i trapphusetden gemensamma tvättstugan eller inne i sin lägenhet. En sådan nödlösning är ofta osmidig och skapar onödigt krångel i vardagen. Med en flexibel förvaringslösning från Dooman kan boende enkelt låsa in sin cykel och känna sig trygga i vetskapen om att den inte kommer bli stulen.  

– Den här typen av förfrågningar på förvaring av cyklar, el-cyklar och t.ex. paketcyklar har ökat kraftigt från bostadsrättsföreningar och fastighetsägare runt om i landet. Vi åker alltid ut till kunden och gör en enklare situationsanalys tillsammans med kundensäger Robert Kjellman, försäljningschef på Dooman. 

Säkert och estetiskt tilltalande
Lennart Hermansson är ordförande i en bostadsrättsförening på Eriksberg, Göteborg. Hans förening besvärades av de nämnda problemen och letade efter en smidig lösning. 

– Vi hade under en tid sett oss om efter olika lösningar som skulle kunna passa just vår situation, det är ju tyvärr också ett växande problem med stölder och skadegörelse. Vi hittade Dooman som erbjöd en flexibel förvaringslösning som verkade både säker och estetiskt tilltalande, säger Lennart Hermansson.  

Enkelt att låsa och öppna
Med Doomans cykelgarage kan man få tillgång till ett säkerhetsklassat och skalbart låssystemEvva Airkey. Med mobilen eller en tagg öppnar och låser man enkelt cykelgaraget. Styrelsen i bostadsrättföreningen eller fastighetsägaren kan sedan administrera systemet och dela ut rättigheter eller ta bort dem när någon flyttar.  

– Kravspecifikationen när det kommer till cykelförvaring ser annorlunda ut nu än tidigare. Våra kunder är pålästa och oftast väl medvetna om vad de behöver. Det handlar om allt från låsfunktioner till placering, material, storlek, värmeisolering, el-uttag och tillbehör som cykelställ samt laddmöjligheter, säger Robert Kjellman.  

Att välja Dooman när man behöver ett cykelgarage innebär att man får mycket bra service och hjälp med att utforma den bästa möjliga lösningen. 

Vill du få hjälp med ett cykelgarage? Klicka här. 

Se Lennart Hermansson prata om hur Dooman hjälpte hans BRF.

 

I mer än 30 år har vi på Dooman hjälpt människor till en enklare och bättre vardag. Dooman levererar dagligen ut till kunder och användare över hela Sverige samt övriga nordiska länder. Genom kontinuerlig utveckling och med tydligt fokus på hållbarhet, funktionalitet och enkelhet, har Dooman gått i täten för innovation förvarings- och dörrlösningar i boendemiljöer. Dooman är idag marknadsledande inom detta segment. Dooman erbjuder flexibla och säkra förvaringslösningar för cyklar, el-cyklar, el-rullstolar, scootrar, permobiler, handikapp fordon och annan utrustning. Våra kunder är företag, fastighetsägare, BRF och landets kommuner.