Fyll ditt hem med väldoft i vinter – med inspiration från svensk natur

Att inreda sitt hem med väldoftande, vackra doftljus och rumsdofter ger det där lilla extra när du vill skapa en inbjudande atmosfär. Familjeföretaget Torplyktans sortiment av ljus och doftpinnar har inspirerats av de svenska årstiderna och är samtidigt hållbara och vackra som inredningsdetaljer. Perfekt som julklapp till någon du tycker om eller till dig själv. Vilken blir din favoritdoft?

Dofter har en stark påverkan på vårt humör och vi förknippar dem både med minnen och känslor. Med doftljus och rumsdofter kan du fylla varje del av ditt hem med en unik prägel. Familjeföretaget Torplyktans dofter har tagit inspiration från de svenska årstiderna vår, sommar, höst och vinter med allt från lättare, blommiga noter till murriga och varma. Allt började i en av grundarnas badrum.

– Jag och min syster Helena startade Torplyktan 2015 och idén växte fram med bakgrund från vår uppväxt. Vi kommer från en väldigt kreativ och skapande företagarfamilj. När vi ville börja pröva att göra egna ljus och sätta det i produktion blev Helenas badrum vår första produktionslokal, berättar Hannes Rölander, medgrundare av Torplyktan.

Se alla doftserier

Återvänd till vackra inredningsdetaljer
Hobbyprojektet växte snabbt och har nu blivit ett populärt företag med ett brett sortiment av både doftljus och doftpinnar. Hållbarhetstänket är en tydlig röd tråd; ljusen är egenproducerade gjorda av vegetabiliskt naturligt sojavax, leverantörerna väljs med omsorg och förpackningarna är utformade för att både vara snälla mot naturen och för att kunna återanvändas på olika sätt.

– Våra förpackningar är gjorda i returpack men vi har också haft hållbarhet i åtanke i designen. Vi använder inga klisteretiketter utan hylsor som kan träs av och på burkarna, allt i syfte att produkterna enkelt ska kunna återbrukas till annat. De olika serierna i glas är också vackert utformade där en är i formen av en smörkupa som många väljer att använda för flingsalt eller smör efter att man använt produkten.

Så skapar Torplyktan sina dofter

Rumsdofter med ovanligt lång hållbarhet
Den genuina svenska naturen har inspirerat till vår- och sommardofter som är lite sötare och blommigare medan höst- och vinterdofterna är varma, mustiga och kryddiga. Serierna präglas av hög kvalitet och rumsdofterna har lång hållbarhet - hela sex månader, berättar Hannes. Något som är särskilt bra ur en hållbarhetssynpunkt.

Torplyktan växer snabbt och håller nu på att ta fram flera nya spännande produkter som ska lanseras till våren.

– Vi är fortfarande ett ganska litet företag men vi växer så det knakar och massor av nya produkter kommer till våren - bland annat tvålar i både fast och flytande form. Allt med samma höga kvalitet som våra nuvarande produkter, avslutar han.

Torplyktan är ett litet familjeföretag med rötter i en lantlig idyll – mitt i de västgötska skogarna. Vi lyfter fram det vackra och genuina med den svenska naturen och har alltid vår gemensamma miljö i fokus. Våra leverantörer är noga utvalda för att leva upp till de högt ställda krav vi har på kvalitet och hållbarhet.

Alla våra produkter är varsamt handgjorda. Vi behärskar hela processen och säkerställer kvalitén i varje steg. Vår avsikt är att ge dig som medveten kund en högkvalitativ produkt, med tilltalande design och funktion. Förhoppningen är även att produkterna ger dig ett ökat välbefinnande, oavsett om du är i behov av avkoppling eller ny energi.

Kontakta oss gärna på info@torplyktan.com för mer information.