Fyll på dina kraftstationer med PQQMax® – så här funkar det



Känner du dig inte lika pigg som du gjorde förr? Det kan bero på att dina mitokondrier, de så kallade kraftstationerna i dina celler, inte arbetar optimalt. Med åldern försvagas våra mitokondrier och blir dessutom färre till antalet. Därför erbjuder DCG Nordic sitt kosttillskott PQQMax® – för att du, trots att åren går ska kunna känna dig pigg och stark i vardagen.

Upplever du att du inte har samma energi som förr? Att du behöver mer återhämtning efter ditt vanliga träningspass? Eller att sena arbetstimmar känns jobbigare än vad de en gång gjorde? Det är inte konstigt, och beror på att våra mitokondrier inte kan skapa energi lika effektivt som när vi var yngre.

– Biologiskt sett är människan i toppform i 20 till 25 års åldern, men när vi närmar oss 40 så har vi inte samma ork som tidigare. Det beror på att vårt biologiska åldrande är kopplat till åldrandet av våra mitokondrier, de jobbar inte längre lika effektivt och blir färre, säger Karolina Hoffmann, Product Manager på DCG Nordic. Hon ansvarar och ser över produktutvecklingen på företaget.

Så effektiviserar du dina mitokondrier – och får mer energi
Forskning visar att vi kan stödja våra mitokondrier med de rätta livsstilsförändringarna, som tillräcklig sömn, motion och kostförändringar. Det finns även ämnen som är involverade i energiproduktionen i cellerna som hjälper till med återhämtningen och ökar antalet mitokondrier.

PQQMax® innehåller just de aktiva ämnena, en av dem är koenzym Q10, en antioxidant som kroppen själv tillverkar och som hjälper den att skapa mer energi i mitokondrierna.

– Med stigande ålder minskas kroppens egen produktion av koenzym Q10 vilket därmed kan leda till mindre energi. Koenzym Q10 har en positiv påverkan på hjärn- och hjärthälsa, fysisk och mental prestation samt produktion av kollagen och elastin. Det går tyvärr inte att tillgodogöra förlusten med endast kost, därför har vi i PQQMax® hela 150 mg koenzym Q10, säger Karolina Hoffmann.

En annan mycket viktig ingrediens är PQQ (Pyrrolokinolinkinon), en antioxidant som man under många år använt sig av i Japan, och i studier sett ett tydligt resultat av.

– Personer som i studier fått i sig PQQ har upplevt  mindre stress bättre minnesfunktioner och förbättrad sömn samt en mer återfuktad hy. PQQ främjar nämligen bildandet av nya mitokondrier och skyddar våra celler mot oxidativ stress. Ämnet finns i frukt och grönsaker så som kiwi, fermenterade sojabönor, grönt te, persilja och spenat men i för små mängder för att signifikant kunna höja nivåerna i kroppen, förklarar Karolina Hoffmann.

PQQMax ® innehåller dessutom N-acetyl N-karnitin, alfa-liponsyra och NADH som alla är involverade i energiskapandet i mitokondrierna vilket gör dess sammansättning väldigt effektivt.

Behöver du boosta energin med PQQ? Klicka här

Så har PQQMax® hjälpt Daniel
En person som valde att testa PQQMax® är Daniel Knutsson, 41 år gammal med ett stort träningsintresse. Han har länge hållit på med löpning och upplevde när han kom upp i åldern inte längre återhämtade sig lika snabbt och effektivt som förr.

– Jag började läsa på en del på nätet och hittade då en del studier och information om PQQ och Q10 och blev nyfiken på att testa. Därför var det så smidigt när jag hittade PQQMax®som innehåller båda två ingredienserna, berättar Daniel Knutsson.

Daniel har nu ätit PQQMax® i några månader och är mycket nöjd med resultatet.

– Jag känner att min återhämtning efter träning har blivit bättre och att jag i allmänhet har en högre energinivå. Jag kommer helt klart fortsätta med PQQMax® och rekommenderar andra som känner att de inte har samma energinivå som tidigare att testa det.

DCG Nordic AB tillverkar och distribuerar högkvalitativt kosttillskott,naturlig kosmetik, superfoods och naturmediciner. DCG är även grossister och distribuerar andra varumärken med stark naturhälsoprofil inom dessa produktområden. På DCG har de ett holistiskt helhetstänk med visionen att vara en vägvisare till en naturligt hälsosammare vardag.

Läs mer på dcg.se