Gör gott för dig, miljön och Västerviks lokala föreningar – genom Västerviks Miljö & EnergiDet råder ingen brist på elleverantörer i landet, men att välja en lokal sådan likt Västervik Miljö & Energi innebär fördelar på flera sätt. Här får du 100 procent förnybar el, möjligheten att stötta det lokala näringslivet och en mycket enkel upplevelse.

– Du slipper krångel och får ett tryggt, hållbart och lokalt elavtal, säger Joakim Hesselgård, Marknadschef och Elhandelsansvarig hos Västervik Miljö & Energi.

När det är dags att välja sin leverantör av el är det många som upplever det som en tuff nöt att knäcka. Ett av många exempel är oklara villkor och erbjudanden, samtidigt som så gott som alla känner att det bara är en sak som ska fungera i hemmet. Du som bor i och omkring Västervik har dock möjligheten att göra ett enkelt val – genom att välja en lokal elleverantör likt Västervik Miljö & Energi.

Ska du byta boende eller flytta till Västerviks kommun? Klicka här för att få råd på vägen

Med miljön i fokus
Västervik Miljö & Energi fokuserar på vatten, el, värme, sophämtning och fiber – precis det som så gott som alla behöver i vardagen, och sådant som bara måste fungera. Genom att välja dem blir processen väldigt enkel, och du slipper ett flertal olika leverantörer, med olika fakturor och kontaktuppgifter som följd.

– Vår vision är att vara ett hållbart företag, och vår el är 100 procent förnybar. Dessutom till riktigt bra priser, berättar Joakim Hesselgård, Marknadschef och Elhandelsansvarig hos Västervik Miljö & Energi.

Läs mer om deras miljöarbete här

Det är helt upp till dig att välja det elavtal som passar dig bäst, rörligt eller fast, och råder oklarheter har du alltid en kundservice att vända dig till – 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Joakim berättar att det för dem är av allra högsta vikt att det alltid är så tryggt och smidigt som möjligt för dig som kund.

Stötta lokala föreningar
Genom att bruka tjänsterna från Västervik Miljö & Energi gör du inte bara ett gott val för ditt eget hem och miljön, utan även för Västervik som kommun. Den vinst som de gör stannar kvar inom kommunens gränser, och den som köper el kan dessutom välja att samtidigt stödja sin lokala favoritförening. Det innebär att du kan sätta dig och kolla på TV och veta med dig att du samtidigt stöttar exempelvis BK Pärlan, Hjorteds GoIF, Tjust Bandy, Västervik Hockey eller Västerviks Motorsportklubb – för att nämna några få.

Föreningsel – läs mer här

– För varje kilowattimme du använder går ett öre till den valda föreningen, oavsett om du har rörligt eller fast. Du kan alltid välja till föreningsel om du vill vara med och visa support för föreningarna i Västervik, avslutar Joakim.

Vi förvaltar och förnyar VA- och elnät i kommunen. Är du ansluten till fjärrvärme ser vi till att ditt hus värms upp och har varmvatten. Vi tömmer din soptunna, FNI-kärl och sköter återvinningscentraler. Vi arbetar för välskötta gator, torg och parker, samt bygger ut optofiberbaserat bredband i hela Västerviks kommun.

Västervik Miljö & Energi (VMEAB) består av sex affärsområden:

  • Avfall & Återvinning,
  • Vatten,
  • Elnät,
  • Fjärrvärme,
  • Stadsnät,
  • Entreprenad.

Från och med november 2016 bedriver bolaget även elhandelsverksamhet och från januari 2018 ansvarar vi för den lokala biogasproduktionen. Som stöd för affärsområdena finns en gemensam marknads- och kundserviceenhet samt ledning och stab. Totalt är vi cirka 160 anställda.

Läs mer