Gör julen extra lyxig i år – med havets läckerheter

Julen närmar sig med stormsteg, men i år lär den skilja sig lite från tidigare jular. Varför inte göra det bästa av julfirandet och lyxa till det med ett festligt julbord.  Vem har sagt att hummer och löjrom bara kan serveras på nyår? Här är Ullmos bästa recept.

Julen står runt hörnet och en festlig måltid ska dukas upp. I och med rådande omständigheter blir årets jul olik tidigare, och kanske är det dags att testa något nytt på det annars traditionella julbordet. Ullmo erbjuder flertal skaldjur för en festligare jul, däribland kräftor, räkor och hummer.

– Hummer förknippas oftast med nyår men vi tycker man ska unna sig en hummer vid andra tillfällen med. Vår hummer är noga handsorterad, kokt och fryst i Kanada, för att kunna garantera högsta kvalité, säger Markus Herlin på Ullmo.

Läs mer om Ullmos hummer här

Recept för en extra god jul
Hos Ullmo.se finns flera festliga recept att servera till jul, men även tips på hur du bäst förbereder och tinar skaldjur och fiskrom för den bästa smaken.

– Tina helst rommen i kylen i cirka sex timmar för bästa resultat.

Ullmo erbjuder löjrom, sikrom och regnbågsrom. Alla tre lyxiga att servera under jul.

– Regnbågsrom är rödare än löjrom och romkornen är större. Rommen kan serveras naturell med gräddfil och lök som tillbehör, eller som smaksättare i bland annat fisk- och skaldjurssåser.

Schysst fiske för framtiden
Ullmos sortiment är fiskat med största respekt för fångstmiljöer och framtida bestånd.  De strävar efter att alltid erbjuda det miljömässigt bästa alternativet inom varje produktgrupp. En trygghet för kunden.

– Vår hummer är fångad från utvalda fiskebåtar runt Prince Edward Island där dem lokala fiskarna är stolta över sitt ädla yrke och arbetar mot ett gemensamt mål, säkra fisket för nästa generation, avslutar Markus Herlin.

På Ullmo vet de hur viktigt det är att hämta fisk och skaldjur från hållbara bestånd. Tillsammans med lokala fiskerier arbetar de målmedvetet för morgondagen. Ett arbete som certifierats av Marine Stewardship Council (MSC) och Aquaculture stewardship council (ASC).
Läs mer på Ullmo.se