Så får du en extra god hummer på nyårsafton

I år blir det ingen stor nyårsfest med vännerna på nyårsafton, men en tradition som kan fortgå är att till bubblet servera hummer. Kanske har hummern alltid haft en given plats på nyårsmiddagen eller så är 2020 året då den får det. Här är Ullmos bästa tips för en lyckad middag.

År 1973 serverade Ullmo sin första kräfta.  Sedan den dagen har de blivit en symbol för frusna kvalitetsprodukter. Med ett nytt år som närmar sig är nu deras hummersortiment högst aktuellt.

– Hummer har en självklar plats på det festdukade bordet. Men om du verkligen vill att den ska smaka saftigt och gott finns det några saker som är bra att tänka på. Som hur du tinar upp den, säger Markus Herlin på Ullmo.

Recept & tips för den godaste nyårshummern
Ullmos hummer är noga handsorterad, kokt och fryst i Kanada, för att leverera högsta kvalité, men för att ge den rättvisa är det viktigt att tina den på rätt sätt.

– Man ska låta hummern ligga framme i lugn och ro under minst åtta timmar innan man serverar den. Då blir den extra god, säger Markus Herlin.

Om du vill tillaga hummer har de på Ullmo tagit fram några av sina bästa klassiska hummerrecept. Vad sägs som en hummersoppa till eller en gratinerad hummer med vitlök och örter?

Nyfiken på recepten? Här hittar du dem

Schysst fiske för framtiden
Ullmos sortiment är fiskat med största respekt för fångstmiljöer och framtida bestånd.  De strävar efter att alltid erbjuda det miljömässigt bästa alternativet inom varje produktgrupp. En trygghet för kunden.

– Vår hummer är fångad från utvalda fiskebåtar runt Prince Edward Island där dem lokala fiskarna är stolta över sitt ädla yrke och arbetar mot ett gemensamt mål, säkra fisket för nästa generation, berättar Markus Herlin.

På Ullmo vet de hur viktigt det är att hämta fisk och skaldjur från hållbara bestånd. Tillsammans med lokala fiskerier arbetar de målmedvetet för morgondagen. Ett arbete som certifierats av Marine Stewardship Council (MSC) och Aquaculture stewardship council (ASC).
Läs mer på Ullmo.se