Guide – välj rätt tak till din uteplats!

Nu går vi mot ljusare tider och sommaren väntar runt hörnet. Funderar du på ett nytt utetak för altanen eller trädgården men är osäker på vilken lösning som passar bäst? Då kan du vara lugn! Här är de bästa tipsen som guidar dig rätt bland många av de fina alternativen från gop.

Oavsett om du är ute efter ett modernt utetak med mycket ljusinsläpp, ett slitstarkt och underhållsfritt alternativ, eller ett tak med vinterisolering så erbjuder gop lösningar som passar dig. Gemensamt för gops utetak är att de är anpassade efter det nordiska klimatet, håller hög kvalitet och är enkelt att montera.

gop Terrace – ett exklusivt, komplett altantak
Nyheten gop Terrace är perfekt för dig som vill ha exklusiv och praktisk lösning utan att behöva tumma på stil och design. Terrasstaket kommer i tre storlekar och kan kombineras med gop Skyroof och gop Multiglas. Med endast två stolpar uppnås en stabil konstruktion som ger en luftig och öppen lösning som passar lika bra vid ett modernt nybygge som vid en äldre villa.

gop Multiglas – utmärkt för vinterträdgårdar
Ett utetak av kanalplast ger dig ljus och värme i många år. gop Multiglas, är ett kanalplasttak av hög kvalitet med skräddarsytt profilsystem som gör monteringen enkel. gop Multiglas har slagtåliga kanaltakskivor i okrossbar polykarbonat som finns i tjocklekar mellan 10–50 mm. Taket passar utmärkt både till vinterträdgårdar för användning året runt och som tak över terrassen.

gop Multiglas är anpassat för det skandinaviska klimatet, det varken gulnar av solen eller påverkas av skiftande väder. Det är helt enkelt det perfekta taket för dig med höga krav på design, kvalitet och finish!

gop Skyroof – transparenta takskivor i modern design
gop Skyroof takskivor är sju gånger slagtåligare och hälften så tunga som glas vilket ger en hög slitstyrka mot regn, hagel och kyla. gop Skyroof monteras enkelt på en trästomme och är det perfekta alternativ för dig som söker en ljus taklösning med modern design och lång livslängd. Takskivorna har en glaslook och ger hela 92 procent ljusgenomsläpp, samtidigt som du skyddas från solens skadliga UV-strålning.


gop trapetstak – mångsidig lösning med rikligt ljusinsläpp
Förläng sommaren med ett trapetstak från gop – hur mysigt är det inte att sitta utomhus även om det regnar en sommardag? Trapetstak gjorda av korrugerad plast är ett utmärkt val för dig som söker en öppen taklösning med mycket ljusinsläpp.

gop trapetstak passar perfekt som väderskydd till balkongen, uteplatsen och växthuset, men också som ljusgenomsläpp för stallbyggnader och innertak i lador. Detta tak erbjuder många användningsområden!

 

Kompletta altantak – smidig montering och minimalt underhåll
gops kompletta altantak kännetecknas av stilren design och funktion som ger en ljus och härlig uteplats. Altantaken finns tillgängliga i tre varianter, nyhetern gop Terrace, samt de sedan tidigare populära modellerna gop Olympia och gop Feria. Taken levereras kompletta med byggsats som snabbt och enkelt monteras ihop. Altantaken kräver minimalt underhåll och takskivorna består av slagtålig polykarbonat i kanalkonstruktion som ger 100 procentigt UV-skydd.

Därför ska du välja ett utetak från gop

  • Brett sortiment som passar många olika hus och trädgårdar
  • Premium design och kvalitet
  • Anpassade för nordiska förhållanden
  • Enkelt att montera
  • Högt ljusgenomsläpp och filtrerar bort uv-strålning
FÖR ETT SKÖNARE UTELIV

I över 50 år har vi utvecklat produkter för ett skönare uteliv till det skandinaviska hemmet och trädgården. Våra produkter hittas via återförsäljare inom byggvaruhandeln och är anpassade efter vårt omväxlande nordiska klimat och miljö. Med smarta material och konstruktioner gör vi det enkelt för dig att uppleva mer. Oavsett om du är proffs, hemmasnickare eller livsnjutare.

Läs mer om gop här