Hamburgertestarna om nya Bastard Burgers – så här gott är detDet är inte många som missat den stora ökningen av hamburgerrestauranger runtom hela Sverige. Olika varianter av den ständigt populära maträtten dyker ofta upp i olika former, med allt från tryffel- till veganburgare. Snart slår Bastard Burgers upp sin första restaurang i Göteborg – och förväntas bli rejält populära.

Med olika ställen runt hela landet är Bastard Burgers ett välkänt gott alternativ när suget smyger sig på. Snart öppnar dörrarna för Göteborgs första i ordningen, och det finns anledning att vara exalterad för den som hoppas på succé. Det menar Victor, 23, och Linnéa, 27, som besökte Bastard Burgers tidigare under månaden.

– Det är en väldigt härlig miljö, först och främst. Det är väldigt rätt i tiden med sin inredning, och det är stort fokus på att leverera riktigt bra mat, berättar Victor.

”Vansinnigt gott”
Förutom att vara en trevlig miljö med unik design är deras hamburgare enligt de båda i världsklass. Med ett stort urval av hamburgare för båda köttälskare och för veganen är det svårt att inte hitta något i sin smak, samtidigt som det finns mycket att välja mellan i dryckesväg.

– Jag blev i princip kär i burgaren ”London”. Det är en bistroburgare med Bastards egengjorda tryffelmajonnäs, picklad rödlök, krispsallad, pepperjack cheese och cheddar, och jag kan väl inte göra annat än att rekommendera den starkt, säger Victor.

– Jag brukar inte tycka att pommes är något speciellt. Men jag fick erkänna mig besegrad, deras var fantastiska. Det var vansinnigt gott, säger han och skrattar.

Se hela Bastard Burgers meny

Linnéa, som är vegan, har tidigare haft lite problem att hitta köttfria alternativ på andra restauranger. På Bastard Burgers finns hela menyn i vegansk version och orsakade ett problem hon inte tidigare stött på.

Bastard Burgers är inte först ut på marknaden med goda hamburgare, men detta till trots är de enligt både Linnéa och Victor uppe och nosar på första platsen. Det ställe i Sverige som är allra bäst är upp till var och en, men de båda är övertygade.

– Det finns flera ställen i Göteborg som är riktigt bra, men Bastard Burgers är helt ärligt en favorit för min del. Det stora urvalet av både mat och dryck, den härliga musiken och sköna personalen är svårt att få någon annanstans.

Norrland – på riktigt
Samtidigt som mängden restauranger ökar gör även kraven på maten det. Många önskar att det är närproducerat, och ekologiska varor är högt efterfrågade i vardagen. Bastard Burgers, som i grunden skapades i Norrland, har sitt kött producerat på flera utvalda norrländska gårdar. Detta kött mals även varje dag för att säkerställa att kötthalten är korrekt, liksom köttblandningen och kvalitet.

– Det är dessutom väldigt fräscht och gör gott för sinnet att veta att all dressing, picklingar och dylikt bereds på restaurangen. Nu var jag så mätt efter mitt besök att jag inte kunde tänka på deras populära shakes och floats, men personalen berättade att dessa är skapade på ekologisk glass, säger Linnéa och avslutar:

– Jag ser verkligen framemot deras stora öppning. Då ses vi nog där en hel del!
 

Det handlar om bra kött, bra bröd, grymma burgare! Vår grundidé är enkel, att servera den godaste streetfood burgare du har ätit!

För oss handlar det inte bara om en hamburgare, för oss är det mer än så. Vi anser att det är ett hantverk som verkligen kräver kunskap och ett stort intresse för hela hamburgerkulturen. Efter otaliga besök på burgarställen runt om i världen, köttprovningar, finslipning av brödrecept, dressingar och picklingar så känner vi nu att vi med stolthet kan servera riktigt grymma burgare.