Han har facit till försäljning

Alla kan lära sig facit till försäljning. För att lyckas, även med de mest utmanande kundcasen, krävs motivation och disciplin. Mathias Svensson är en av Sveriges populäraste säljcoacher och specialiserar sig på att hjälpa säljare att lyckas i Sveriges tuffaste bransch.

Mathias Svensson kallar sig marknadens tuffaste säljare och är företagsledare i norra Europas största direktsäljande koncern inom den svåraste typ av försäljning som finns. Han är invald som föreläsare i Talarforum Skandivanien AB, Skandinaviens största talarbyrå där han fungerar som deras säljguru och specialist. 

Även om Mathias driver säljbolag och är föreläsare så är han ständigt aktiv på fältet för att visa vägen för sina säljare. Han tror på att träffa kunder och visa teknikerna, istället för att sitta på kontor och berätta om teknikerna

Johannes Rosenö gick från att arbeta som elevassistent på en skola i Alingsås kommun till att bli stjärnsäljare på bolaget Scander på bara några månader tack vare coachingen och stödet han fick genom Mathias.

– Jag har alltid gillat försäljning och sökte mig till Scander där jag fick testa att provjobba tillsammans med Mathias som är chef där. Han sa direkt att han ville jobba med mig, så jag har gått i hans skola sedan dag ett, berättar Johannes Rosenö.

Nådde målet att bli bäst på bolaget
Sedan Johannes började på Scander i augusti 2017 har han inte gjort en enda dålig månad och i december samma år omsatte han mest på hela företaget. Nästa mål att bli bäst på Scander 2018 satte han på Mathias initiativ.

– Jag fnös lite först och tänkte hur kan jag följa upp detta men jag lyckades med målet och blev den som hade högst omsättning på bolaget under hela 2018.

De främsta verktygen Johannes fick från Mathias var struktur, effektivitet och en vilja att hela tiden bli bättre och inte nöja sig.

– När jag började sälja var jag väldigt ostrukturerad och Mathias tog direkt ett snack med mig om det. Man får inte slarva eller tumma på några bitar och om det är delar av jobbet som exempelvis telefonbokningar som man tycker är tråkigt gäller det att sätta av tid för att göra det helt fokuserat. När jag följde Mathias råd fick jag bättre koll, blev mer effektiv och fick mer tryck i säljet.

”Jag har hört alla motargument från kunder”
Mathias hjälper säljare i alla branscher oavsett erfarenhet och är proffs på att hålla motivationen på topp. Teknikerna kan användas inom vilken typ av område man än verkar inom. Det kan vara som renodlad säljare eller inom andra yrken som till exempel frisör eller restaurangbranschen. Han arbetar utifrån ett back to basics-tänk inom försäljning och blandar en modern syn med traditionella verktyg. 

– Jag älskar försäljning och att prata försäljning och försöker bidra med mycket energi och passion. Jag har lång erfarenhet vilket har gjort att jag utvecklat tekniker för att lösa de värsta casen i säljarnas vardag med hundra procents garanti. Jag har hört alla motargument från kunder och kan lösa alla motargument, säger Mathias Svensson.

”Konkreta tips som gick att applicera direkt”
Johan Oscarsson är säljchef på medieföretaget Framtidsmedia som flera gånger tagit in Mathias Svensson för att coacha säljteamet.

– Det absolut bästa med Mathias var att man fick väldigt många konkreta tips som gick att applicera direkt. Vi är en extremt säljorienterad organisation med väldigt höga krav men det kändes givet att boka in Mathias för fler föreläsningar direkt efter första tillfället, berättar Johan och fortsätter:

– Jag uppskattade att Mathias tog sig tid innan föreläsningen och satte sig in i vår typ av försäljning för att skräddarsy föreläsningen på bästa sätt för oss. Jag kan starkt rekommendera Mathias om ni som organisation vill se snabba resultat, helt oberoende av bransch.

Se hur Mathias jobbar här:

 

Om Mathias Svensson

Mathias teknik har alltid varit hård på sak, men mjuk i person - vilket är hans styrka i övertygelse. Hans säljteknik skapar också känslan av att båda är nöjda, den som sålt och den som är kund. En smidig rådgivare! Han har över 15 års erfarenhet av försäljning. Allt ifrån vanlig butiksförsäljning till - den tuffaste försäljningen som går att hitta idag - direktförsäljning mot företag, kommun, stat och landsting. Mathias Svensson är en inspirerande och erfaren föreläsare och utbildare. Han gör fortfarande kundbesök och är aktiv både som säljare och företagsledare. Hans specialistområden är försäljning, kundvård, ledarskap och motivation - han kan sälj i alla branscher, oavsett vad du ska sälja hittar han infallsvinklarna och argumenten.