Här är årets löparfest med festivalkänsla: “Svårslagen upplevelse”

Vill du ha en kravlös träningsutmaning omringad av festivalkänsla? Då kan Midnattsloppet vara helt rätt för dig. Den årliga löparfesten arrangeras i Stockholm 15/8, Helsingfors 29/8, Malmö 5/9, Göteborg 12/9 bjuder på en folkfest du sent ska glömma.

– Stämningen, kringarrangemangen och atmosfären bär dig framåt oavsett om du väljer att springa fem eller tio kilometer, säger Göran Söderstam, marknadsföringsansvarig för Midnattsloppet.

Idén till Midnattsloppet föddes av några Hammarbyare som var ute på en träningsrunda i slutet av 70-talet. Riokarnevalen stod som förebild och idén byggde på att förena idrott med kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt. Första Midnattsloppet genomfördes i augusti 1982.

– Om det är något lopp som är bättre att springa första gången än andra så är det Midnattsloppet. Stämningen, kringarrangemangen och atmosfären bär dig framåt oavsett om du väljer att springa fem eller tio kilometer. Här spelar det ingen roll om du är nybörjare, motionär eller elit – du kan lunka runt hela vägen om du vill, säger Göran Söderstam.

Läs om hur du bäst förbereder dig inför loppet här

Årets löparfest med FEELGOOD!
Den sena starttiden och stora publiken gör Midnattsloppet till något utöver det vanliga. Varje år återkommer drygt 50 000 laddade löpare för att ännu en gång få uppleva den förväntansfulla känslan inför startskottet.

– Att andas in den ljumma sensommarluften och känna hela stan vibrera under dina fötter är svårslaget. Vi har alltid varit ett löplopp med festivalkänsla, även detta år tar vi steget fullt ut och maximerar upplevelserna med DJ:s, ljusshower och glädjefylld musik.

Spring med känsla
Loppet kräver inga större förberedelser, men det kan vara bra om du har rört på dig åtminstone några gånger.

– Det viktiga är att du kommer ut och rör på dig; att varva gång med löpning brukar vara ett bra första steg för dig som är ovan. Ansträng dig inte mer än att du blir sugen på att springa ännu ett pass. Ett av de vanligaste felen många gör är att gå ut alldeles för hårt och på så sätt bli avskräckt inför framtida motionsförsök.

Nybörjare? Kika här och få tips för hur du kommer igång med löpningen

“Så mycket mer än ett lopp”
Midnattsloppet är Stockholms största lopp och genomförs 2020 för 39:e året i rad den 15 augusti. Alla åldrar är välkomna; för barn som inte fyllt åtta år arrangeras en slinga på Runners Corner/Zinkendamms IP med start klockan 12:30.

Alla med kognitiv funktionsnedsättning kan springa/rulla Glada Midnattsloppet med start klockan 18:30. Lilla Midnattsloppet för barn och ungdomar mellan sju och 15 år går av stapeln klockan 18:45. Båda dessa lopp startar och går i mål som det stora Midnattsloppet som startar kl 21.20.

– Det är ett perfekt tillfälle att springa tillsammans med vänner, familj eller kollegor. Midnattsloppet är så mycket mer än ett lopp – allt handlar om att du som löpare ska ha så roligt som möjligt, avslutar Göran Söderstam.

 

Midnattsloppet är 10 km eller 5 km löplopp, atmosfär och folkfest. Underhållning längs banan, storstad, samba och asfalt är gemensamt för de fyra loppstäderna Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö. Midnattsloppet är så mycket mer än bara ett lopp – det är en upplevelse. Du anmäler dig på www.midnattsloppet.com.