Här är den nya, effektiva och kostnadsfria metoden för att bli rökfriI dag röker över en miljard av världens befolkning och en stor andel har försökt sluta, eller vill sluta, men inte lyckats. Nu kan du få stöd av en kostnadsfri AI-coach som finns redo i din ficka – och bli rökfri en gång för alla. 

– Alex Rökfri är en app som hjälper dig att bli av med oönskade vanor genom KBT och AI. Det har visat sig vara väldigt effektivt när du vill sluta röka och inget annat fungerat, berättar Kimmy Bolke, produktchef på Alex.

De flesta av de som inte lyckats känner nog igen sig i att de testat allt, men att ingenting fungerar. Detta beror på, enligt Kimmy, att de inte kommit till rätta med den faktiska anledningen till varför de röker. I grund och botten handlar det om vardagliga situationer och känslor som triggar rökning. De flesta metoder som finns på marknaden löser de fysiologiska behoven, men bortser från den beteendeförändring som behövs.

Ladda ned appen här

Att sluta röka på egen hand är svårt – endast tre procent lyckas. Nu kan du sluta röka på ett mer effektivt sätt genom att kostnadsfritt ladda ner appen Alex Rökfri. Alex fungerar som en coach och hjälper dig med stöd av KBT, Kognitiv Beteendeterapi, som är bevisat effektivt för att bli av med oönskade vanor. 

– I Alex Rökfri fyller du i vad som motiverar dig att sluta röka och vad som motiverar dig att fortsätta. Alex och du sätter upp ett mål och ett datum då du vill vara rökfri. Fram tills den dagen trappar du successivt ned rökandet och Alex hjälper dig att hålla koll på dina triggers och situationer då röksuget är som störst. 

Metoder för att hantera triggers
Alex använder sig av AI, artificiell intelligens, för att hitta mönster i vad som får dig att vilja röka och vilka cigaretter som är svårast att undvika. Förutom insikt i dina vanor ger Alex strategier och metoder som hjälper dig att hantera situationen vilket är själva grunden i KBT-metoden. 

– I Alex Rökfri finns olika verktyg som du kan använda när suget är som värst, som andningsövningar, en funktion som heter “journaling” där du kan skriva av dig, och annat du kan göra istället för att röka. 

Ladda ned appen här

Personaliserat program
Alex Rökfri är framtagen tillsammans certifierade psykologer som säkerställer att alla delar av appen går i linje med KBT. Med Alex Rökfri får du ett personaliserat program som bygger på din egen data och det du själv fyllt i kring dina triggers och vanor. Samtidigt nyttjas informationen kring andra som redan slutat röka med Alex för att kunna skapa ett ännu mer effektivt program.  

– Ju fler som använder Alex desto bättre blir det eftersom alla användare hjälper till att ytterligare personalisera programmen. Om du har ett visst beteende kan Alex se på andra personer som haft liknande beteenden och lyckats väl, och på så vis får du bättre hjälp och stöd. 

– Vi vill göra det så enkelt och lättillgängligt som möjligt att få hjälp att sluta röka. Vårt mål är att stötta den miljarden rökare som finns där ute att både sluta och att hålla sig rökfri livet ut, avslutar Kimmy.

Om Alex

Alex är en tech startup inom digital therapeutics som utvecklar nästa generations förebyggande vård. Vi vill göra det enklare att bryta oönskade vanor och problematik som bland annat rökning, alkohol, socker, stress, spel och psykisk ohälsa. Alex coachar och finns alltid tillgänglig i din mobil, och genom att kombinera KBT och AI kan vi erbjuda stöd i världsklass. Alex är CE-märkt och registrerad hos läkemedelsverket som medicinteknisk produkt klass I.

Läs mer