Här är ett av 2020-års viktigaste lopp – vem anmäler du?Den som korsar Göteborgsvarvets startlinje 16 maj 2020 har en upplevelse av rang framför sig. Moa Frisk från Göteborgsvarvet avslöjar att du mellan 13-24 december dessutom kan ta del av en unik startbiljett som gör att du springer för en extra god sak. Varför inte ge bort en i julklapp, eller ge dig själv en tidig julklapp?

Det var 1980 som tusentals löpare nådde målgången efter 21 097,5 meter vid tidernas första Göteborgsvarv. Sedan dess kan över 1,5 miljon personer titulera sig Göteborgsvarvet-löpare. I dag är loppet, med över 60 000 anmälda och fler än 200 000 supporters som kantar banan, ett av världens största långlopp – och Sveriges största liveevent.

– Det är verkligen ett lopp för alla, oavsett nivå. Det reflekterar sig i alla de människor du träffar under loppet, säger Moa Frisk från Göteborgsvarvet.

Vill du veta mer om Göteborgsvarvets julkampanj? Klicka här!

Spring för att ge vatten
Moa Frisk avslöjar att den som anmäler sig under perioden 13-24 december kan få springa loppet för en extra god sak.

– Vi skänker 150 kronor av den ordinarie startavgiften till WaterAid. Klumpsumman av alla anmälda under perioden kommer vi att donera direkt till WaterAid.

WaterAid är den internationella organisation som arbetar för att förändra miljontals liv i världens fattigaste samhällen.

– Du springer för att ge främst kvinnor och barn som utsatt grupp tillgång till rent vatten, toaletter och hygien i de delar av världen som saknar rent vatten, säger Moa Frisk.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid Sverige, sprang Göteborgsvarvet 2019 och är även hon anmäld till loppet 2020.

– Jag sprang själv Göteborgsvarvet 2019, och även om det såklart var jobbigt var det också en fantastisk känsla att springa för rent vatten tillsammans med så många andra engagerade människor. Jag har redan anmält mig till varvet 2020, och jag hoppas att alla som funderat på att anmäla sig nu tar chansen och gör det under denna period och på så sätt bidrar till WaterAids livsviktiga arbete för att fler människor ska få rent vatten, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid Sverige.

”Ett mål med din träning”
Att julkampanjen ger dig möjlighet att springa för en god sak blir tydligt om vi ser till siffror som avslöjar att över 785 miljoner människor världen över inte har tillgång till rent vatten i dag.

– Att gå timmar dagligen för att hämta vatten bromsar möjligheten till att försörja sig, och för barn att gå i skolan. Vi vill sprida glädjen av rent vatten och bidra till en bättre värld där fler människor får tillgång till rent vatten. Samtidigt får du ett mål med din träning, avslutar Moa Frisk.

Vill du ta del av julkampanjen 13-24 december – och springa för en extra god sak? Här hittar du anmälan!