Världens bästa dressyrtävling går av stapeln i Göteborg

Foto: Johan Lilja

19-23 februari är det dags för den 44:e upplagan av Gothenburg Horse Show, ett enormt ridsportarrangemang som lockar hästentusiaster världen över. Nu har evenemanget dessutom blivit framröstat som världens bästa dressyrtävling av Horse - equitrends International, vilket är ett bra kvitto till arrangör, publik och ryttare!

– Den magiska stämningen i Scandinavium är starkt bidragande till det här fina priset, den är svår att sätta ord på och vi vill att alla ska få chansen att uppleva Gothenburg Horse Show, säger Erika Olsson, projektledare för GHS.

Gothenburg Horse Show återkommer årligen och har sedan starten 1977 haft fler än 3 miljoner besökare i Scandinavium. 19 till 23 februari är det dags igen, och 2019 års enorma efterfrågan på biljetter verkar inte ha svalnat.

– Biljetterna släpptes under hösten och vi har sett en fantastisk efterfrågan än så länge. Vi vill därför uppmana alla som planerar att besöka Göteborg i februari att boka sina platser i tid. Inför 2019 var det många som missade det och därför tyvärr blev stående utan biljetter, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show, och fortsätter:

– Att vi nu dessutom blivit utsedda till världens bästa dressyrtävling ger såklart lite extra motivation också, både för oss som arrangör men också som publik eftersom vi nu verkligen kan prata om en upplevelse i världsklass.

Omfattande program
Under Scandinaviums tak ryms både världseliten och framtidens stjärnor, unga ryttare såväl som unga hästar. Världscupklasserna i hoppning och dressyr räknas som programmets höjdpunkter av många, men det finns också utrymme för familjeinriktade aktiviteter där de fartfyllda, publikbefriande showerna tillsammans med populära Sverigeponnyn får ta mer plats.

Se hela programmet här

– Vi har försökt anpassa programmet efter teman så att man kan välja de dagar och pass som passar var och en bäst. Till exempel är onsdagen och lördagens dagspass mer familjeinriktade, medan torsdagen har hoppning och unga talanger i fokus. På fredagen har vi ett späckat dressyrprogram under dagen, och hoppning med spelbara klasser på kvällen. Veckan avslutas sedan med världscuphoppningen på söndagen, vilket brukar vara en riktig höjdpunkt för många, utvecklar Erika Olsson.

– Gothenburg Horse Show går traditionsenligt vecka 8, vilket blir i samband med sportlovet för många. Förhoppningen är att många nya till Scandinavium och att uppleva ridsporten live i Scandinavium!

Presenteras av: