Hemligheten bakom succén EVY – så fungerar hudvårdsteknologinMånga förknippar nog EVY med deras solskyddsmousse som syns i var och varannan badväska under sommaren.  Tack vare sin unika hudvårdsteknologi är de i dag tredje största solvarumärket i Sverige. Men EVY är mer än ett solvarumärke, tack vare sin grundformula skyddar den känslig, torr hy som lider av klåda, eksem och kontaktallergi året runt, i alla klimat.  Här är Daily Repair Mousse.

När EVY lanserades på Island i mitten av 90-talet blev det den självklara produkten för de isländska fiskarna, som i sitt arbete ofta drabbades av torra och kliande händer. Det hela började när Anna Hjartardottir, mamma till Margret Pinto som i dag är vd för företaget, träffande en svensk kemist som just hade fått patent på en ny hudvårdsteknologi.

– Mamma tog med sig formulan hem till Island och började sälja hudvården till fiskeindustrin men även sjukvården. När solskyddsfaktorn sedan tillsattes och lanserades på apoteken blev produkterna snabbt marknadsledande, berättar Margret Pinto.

Den unika formulan
Grundformulan som används i alla hudprodukter efterliknar och förstärker hudens naturliga skyddsbarriär genom att bilda ett osmotiskt membran i översta hudlagret.  Det betyder att moussen fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan, samtidigt som den kan andas fritt.  Lite som ett Goretex material för huden.  Huden får därmed ett långvarigt och mycket pålitligt skydd som består, trots vatten och andra påfrestningar. En stor fördel när du ska skydda sig mot solen när du badar,  men även under vintern då huden lätt blir irriterad och torr av kallare klimatet och torr inomhusluft.

Med Daily Mousse Repair har man på EVY gått tillbaka till rötterna och den gamla grundformulan men uppdaterat så den blivit ännu mer effektiv.  Produkten fungerar för den allra känsligaste, och passar till allt från torra händer till att vårda svårare hudproblem som alla möjliga varianter av eksem och kan i många fall ersätta kortison.

Perfekt för att lugna ansiktet efter rakning

–  Moussen absorberas snabbt och lämnar ingen fet eller kladdig hinna, samtidigt som den återfuktar intensivt. Utmärkt just nu när vi tvättar och spritar våra händer så pass mycket,  men även för torrt ansikte och läppar.  Många uppskattar att den även användas i på eksem i hårbotten eller på behårade områden som vanligtvis är svårt att smörja in.  säger Margret Pinto.

Nyfiken på EVYs teknologi? Läs mer här

Allt-i-allo produkten som räddar din torra hud
Istället för att ha flertal produkter i badrumsskåpet, kan du nu hålla dig till en. Daily Mousse Repair fungerar utmärkt på både ansikte och kropp, och för hela familjens medlemmar, även små barn.

– Daily Mousse Repair innehåller mjukgörande och vårdande ingredienser som urea, allantoin och caprylic capric. Den höga halten urea avlägsnar döda hudceller på ett naturligt och skonsamt sätt och utan att rubba hudens barriärskydd.

EVYs produkter är baserade på en unik svensk hudvårdsteknologi. Teknologin kan appliceras på såväl kosmetik, exempelvis solskydd och medicintekniska hudvårdsprodukter som behandlar hudproblem. Gemensamt för samtliga produkter är att de ger en mycket enkel applicering, absorberas snabbt och fri från en känsla av en hinna eller kladd.
Läs mer om EVY Technology på evytechnology.com