Hos Nordic Art Wall är det ingen konst att hitta rätt konst

Letar du med ljus och lykta efter den perfekta tavlan? Hos onlinegalleriet Nordic Art Wall hittar du omsorgsfullt utvalda originalkonstverk. Här väljer du enkelt den tavla som passar just ditt hem bäst – utan att behöva lämna soffan.

– Det härliga med ett onlinegalleri är ju att det gör originalkonsten mer tillgänglig för alla. Det är ett helt nytt sätt att handla på, säger Linda Edeen, grundare av Nordic Art Wall.

Det kan vara minst sagt frustrerande att inte hitta rätt konstverk. Gallerier är både tidskrävande att besöka och begränsade i sina utbud, och få webbsidor möjliggör lätta sökningar efter specifika önskemål som storlek, färg och pris. Ur detta föddes idén till Nordic Art Wall, onlinegalleriet med unika originalkonstverk.

– När du köper ett konstverk hos oss kan du vara säker på att du är ensam i hela världen om att ha det. Vi erbjuder inredningsvänlig, modern svensk konst av 30 utvalda konstnärer. Stora, färgstarka verk är vår specialité – perfekt för våningar eller hus, säger Linda Edeen, grundare av Nordic Art Wall. 

Se alla nyheter hos Nordic Art Wall här

Nytt sätt att handla på
På hemsidan kan du jämföra, läsa på, se bilder och filmer och därmed få en minst lika bra köpupplevelse. Två veckors öppet köp och hemleverans är två ytterligare faktorer som talar för köp av konst online.

– Det härliga med ett onlinegalleri är ju att det gör originalkonsten mer tillgänglig för alla – det blir ett helt nytt sätt att handla på. Om du vet vad du är ute efter, exempelvis “en liggande, abstrakt tavla i färgen grön” så är den lätt att hitta med hjälp av våra sökverktyg. Du behöver med andra ord inte vara konstkunnig – hos oss räcker det att du har ett inredningsintresse, säger Madeleine Santiago Elofsson, delägare av Nordic Art Wall.

Välj mellan olika konstnärer och upptäck deras verk här

”Originalkonst tillför det lilla extra"
För Nordic Art Wall är det en självklarhet att välja sina konstverk med omsorg.

– Först så tittar vi på konsten i sig, om vi tror att den kommer att falla våra kunder i smaken. Vi vill gärna ha konstverk med mycket färg och energi eller som ger ett harmoniskt lugn. Vi har valt att endast representera konst som får oss att må bra, och som vi därmed även tror att våra kunder kommer att må bra av, säger Linda Edeen. 

Linda beskriver skillnaden mellan originalkonst och massproducerad konst som stor.

– Du kan verkligen skapa den stil och atmosfär du önskar genom rätt val av konstverk. Är det dessutom originalkonst så tillför detta en extra dimension, att det faktiskt är en verklig person som har målat verket för hand – ingen maskin. Det är inte mycket som slår känslan som infinner sig i ett rum när ett originalkonstverk har funnit sin perfekta plats. Det är verkligen underbart, avslutar Linda Edeen.

Nordic Art Wall är ett svenskt onlinegalleri med originalkonst från utvalda svenska konstnärer. Vi har lagt stor vikt vid att välja ut de konstnärer som vi verkligen tror lite extra på, som vi själva skulle vilja ha på vår vägg. Varje konstverk hos oss är ett originalkonstverk direkt från konstnärens ateljé. Detta innebär, att alla tavlor hos oss är unika. Att du är den enda i världen som kommer att ha just den tavlan på din vägg.
Läs mer