Reima förändrar världen – med nya barnjackan ”Voyager”Reima släppte nyligen en ny barnjacka, som fått namnet Voyager. Jackan består av ett enda material och är återanvändningsbar till 100 procent. Reima själva beskriver den som framtidens jacka.

– Det känns helt rätt i tiden och vi hoppas att Voyager kommer att bli den nya normen, säger Ann-Sofie Laredius från Reima.

Reima är en av de klädaktörer som har tagit hållbarhetsfrågan på allvar. Det visar inte minst deras senaste nyhet: en jacka som består till 100 procent av återvunnet mono-material. Jackan har fått namnet ”Voyager” och Reima hoppas att den banar väg för en ny norm.

– Det är ofta en stor utmaning att återvinna funktionella plagg, men vår målsättning är att göra kläder som faktiskt är enkla att återvinna. Därför är hela Voyager-jackan återvinningsbar, även dragkedjan. Det enda som inte är återvinningsbart är själva flärpen på dragkedjan, berättar Ann-Sofie Laredius från Reima.

Fokus på hållbarhet
Hållbarhetsaspekten har egentligen varit en del av Reimas verksamhet i över 76 år och präglar deras tillverkning av kläder från topp till tå. I dag finns klädjätten i 70 länder på tre kontinenter.
– Vår resa handlade om återvinning redan från början. Under det finska kriget återanvände vi armé-kostymer som vi gjorde nya kläder av, så med Voyager är cirkeln på många sätt sluten.

Läs mer om Reimas hållbarhetsarbete

Voyager-jackan finns i tre färger i storlek 104-164 cm. Den är vattentät gjord av ett smutsavstötande material som andas, och är dessutom helt giftfri för att skydda ditt barn från kemikalier.

– Det smutsavvisande materialet gör att jackan inte behöver tvättas lika ofta. Istället kan du bara enkelt torka av den. Det är verkligen en jacka som tål de tuffaste äventyren oavsett väder och som sedan fortfarande är i bra skick och redo för nästa barn, oavsett om den går i arv eller säljs vidare.

Unikt ID
Varje jacka kommer dessutom med ett unikt ID.
– Du registrerar din jacka när du har köpt den. Det gör att dina barn kan följa jackan från användare till användare, hela vägen till återvinning. När din jacka tackar för sig kan du lämna tillbaka den till oss så att materialet kan återanvändas för att tillverka nya produkter, säger Ann-Sofie Laredius och fortsätter:

– Koden är viktig även för oss, eftersom den hjälper oss att se till att jackan återvinns.

Vill du läsa mer om jackan? Klicka här

Pristagare på ISPO-mässan
Nyligen vann Reima två priser under världens största sportmässa inom sport och outdoor, ISPO, i München, bland annat för Bästa barnjacka. Det bekräftar Voyager-jackans storhet.

– Vi märkte av ett otroligt intresse på mässan. Alla var väldigt intresserade och undrade hur vi hade kunnat göra jackan med ett enda material. Det var många som höll med oss om att det är en unik jacka på så sätt.

Smart väderapp
Under sportmässan vann Reima även första pris under kategorin Bästa teknik för den väderapp de utvecklat och som lanseras under våren. Appen ska underlätta för barnfamiljer att klä sina barn för olika väderförhållanden, berättar Ann-Sofie.
– Du får hjälp med hur du efter dagens väder bäst klär ditt barn. Det gör att du står redo om det plötsligt skulle skifta från sol och klart väder till regn och blåst.

Vill du ladda ner appen? Klicka här

Reima står för rörelseglädje. För de där stunderna som gör skillnad. För alla spännande utmaningar utomhus och inomhus och allt däremellan.

Reima står för en aktiv barndom som betyder något. Vi vill släppa loss rörelseglädjen och göra den till ett minne för livet. För varje dag, alla väder, varje upplevelse, oavsett var äventyret väntar.