Idre Himmelfjäll – Sveriges nyaste skidanläggning!

I norra Dalarna djupt inne i de orörda skogarna ligger familjens nya skidparadis: Idre Himmelfjäll, Sveriges första nya skidanläggning på över 30 år. Här finns backar för alla nivåer, framdragna genom trolsk fjällskog. Vill du göra vintern till familjens bästa? Åk till Idre Himmelfjäll!

Med sina 23 nedfarter och 9 liftar som tar dig runt i det breda skidsystemet finns det gott om plats för alla. Backarna är svängiga och omväxlande. Du kan välja mellan gröna, blåa och röda nedfarter där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. Förra vintern invigde vi Frida Hansdotters egna svarta nedfart "Frida Race Arena" för den som vill ha lite mer utmaning. 

Foto: Ulf Palm

Passa på! Just nu kanonpris på lågprisveckorna! 

Bus och skidlek för alla barn – gratis skipass upp till 7 år
Familjevänliga Himmelfjäll vill naturligtvis ge en minnen för livet även till våra minsta besökare. Ta dina första skär på skidorna i deras vinterparadis och ha skoj på skidtorget med liftkarusell, rullband och figurerna från Sagan om Himmelfjäll. Intill skidtorget finns också en härlig pulkabacke. 

När man inte är så van att åka skidor kan det vara skönt att ha gott om utrymme att svänga sig med i backen. Därför finns nedfarter som är anpassade för barn och familj med snälla backar som ofta har lite färre åkare och korta köer. Barn i åldern 0-7 åker givetvis gratis och betalar inget för sitt skipass. Självklart finns även skidskola på plats, som du kan boka både i grupp eller privat. 

Utöver skidåkning för barnen hittar ni familjeanpassade aktiviteter som: Renturen, Renmötet, hundspann eller en familjetur med skoter och pulka. 

Foto: Ulf Palm

Vill du ge ditt familjen en magisk resa? Passa på att boka här! 

Idre Himmelfjäll fortsätter att växa och satsa. Barnfamiljerna har redan hittat hit och beläggningen ökade senaste vintern med över 100 procent. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. När årets vintersäsong drar igång är det med bland annat ytterligare en ny restaurang, ett nytt längdskidspår, en ny lift och 700 nya bäddar. Efter att ha varit igång i två säsonger är vi redo att ta nästa kliv inför vintern. 

Succén Idrepasset fortsätter även denna säsong, där du får tillgång till de tre skidanläggningar Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen. Med detta kort kan man åka i hela 82 nedfarter i Idreområdet. 

Gör som Frida Hansdotter – bygg din egen fjälldröm på Idre Himmelfjäll 

Vill du bygga din egen fjälldröm finns byggklara tomter i  direkt anslutning till liftar och backar med närhet till längdspår och skoterleder. Här erbjuds byggklara tomter för fjällstugor, flerbostadshus, parhus och fjällvillor. 

Kontakta: Anna-Lena Persson  

tomter@idrehimmelfjall.se 

Tel. 0253-301 392, 073-530 83 89 

Få kanonpris på Idre Himmelfjälls lågprisveckor v. 2-4!
På Idre Himmelfjäll hittar du ett av fjällvärdens nyaste och fräschaste boende, många med ski in–ski out!
Boende från 3.945 kr (sön-sön), i rumslägenhet, 2+2 bäddar med bastu.
Du får även 20% rabatt på förbokad skipass

Läs mer om erbjudandet på idrehimmelfjall.se  

Några av vinterns nyheter:

  • Längdspåret Fjället runt på cirka 17 kilometer byggs ihop med Idre Fjälls spårsystem som ger dig totalt ca 95 km preparerade skidspår.
  • 700 nya bäddar vilket innebär totalt cirka 3500 bäddar.
  • Bokning av skidskolan sker online. Lektionerna startar också lite senare på morgonen så att åkarna ska kunna ta sig till skidskolan via skidsystemet.
  • Samevistet är en ny timrad kåta där besökare får veta mer om samekultur och rennäring av Mattias Jonsson från Idre sameby.
  • Ny restaurang. Den nya restaurangen Mosas Kåta kommer att ha 50 platser och ligga vid 6-stolsliften Valhallia Express.
  • Skidboden erbjuder större utbud och satsar bland annat på snowboard och längd för barn. Dessutom introduceras det italienska varumärket Blossom i sortimentet.
  • Ny transportlift och nedfart vid Copernicus boendeområde.
  • 24 nya publika elbilsladdare. Dessutom byggs många boenden med laddare.
    Läs mer här!