Jenny, 43, blir piggare av att äta Astaxin: ”Och lederna slutar knaka!”I tider då vi behöver hålla immunsystemet extra starkt finns det många knep att ta till; exempelvis god sömn, motion och bra kost. Ett annat tips är det svenska kosttillskottet Astaxin®, som både bidrar till immunsystemets normala funktion och kan reducera trötthet och utmattning.
– När jag äter Astaxin känner jag skillnaden – jag blir piggare och får mer energi, säger Jenny Hammar, 43.

Ett starkt immunförsvar kan hålla virus och förkylningar borta. Tvåbarnsmamman Jenny Hammar lever ett aktivt liv och har ett fysiskt krävande yrke; något som gör att hon måste hålla sig i form.
– I samband med att jag skulle springa Ultravasan 2016 fick jag möjligheten att prova Astaxin – och vilken skillnad det blev! Trots att löpningen slet på kroppen och jag sprang 2-3 mil per träningspass fick jag ingen träningsvärk och kände mig både pigg och stark.

Inte förkyld lika ofta

Även crossfit-utövaren Linda, 44, använder det svenska kosttillskottet för att hålla sig frisk och förbättra sina prestationer på träningsfronten – och hon tycker att man bör testa det för att själv kunna märka skillnaden.
– Träning kan öppna upp portar för infektioner men sedan jag började med Astaxin är jag inte förkyld lika ofta och känner mig betydligt piggare i vardagen, säger hon.
Läs mer om Astaxin här

Eftersom träningsformen crossfit är rolig men utmanande blir återhämtningen viktig för henne, då det är en väldigt intensiv sport.
– Jag tycker att Astaxin förbättrar min återhämtning och gör att jag kan öka träningstakten – jag har kunnat köra på hårdare sedan jag började äta det.

”Lederna slutar knaka”
Hösten efter Jenny Hammars Ultravasa drabbades hon av borrelia, som inte upptäcktes i tid. Resultatet blev kroniska ledbesvär och smärta – och löpträningen fick bytas ut mot yoga.
– Jag slutade med kosttillskottet eftersom jag ju inte kunde springa längre, men jag började må allt sämre. Jag var trött och mina leder värkte, så min man föreslog att jag skulle börja med Astaxin igen. Och det hjälpte verkligen! Jag är helt övertygad om att Astaxin har hjälpt mig bli bättre; jag får mer energi och lederna slutar knaka.

Baserat på svensk forskning
Astaxin är ett naturligt framställt kosttillskott utan dokumenterade negativa effekter. Det lanserades för 25 år sedan och tillskottet bygger på en trettioårig svensk forskning. Åke Lignell, medgrundare och forskningschef på biotechföretaget AstaReal, berättar att Astaxin innehåller det algbaserade ämnet Astaxanthin samt vitaminerna C och E – och odlas i AstaReals anläggning i Stockholms skärgård.
Läs mer här

– Förutom att kosttillskottets C-vitamin både bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion och ett normalt immunförsvar kan det även reducera trötthet och utmattning, vilket har inneburit att det med framgång även använts inom sportens värld. Det har använts av Svenska Längdskidlandslaget i över 25 år men passar lika bra för eliten som för motionären.

Företaget grundades år 1988 av bland andra forskaren Åke Lignell vid Uppsala universitet. Företagets övergripande verksamhetsmål är att bidra till en bättre folkhälsa. AstaReal är det första företaget i världen som kommersiellt producerar naturligt astaxanthin.

Läs mer