Kavats stora sommar-REA har börjat: ”Hållbara skor till riktigt bra priser”

Kavat är för de flesta synonymt med en tidlös design, hög kvalitet och lång hållbarhet. Skorna kanske är mest förknippade med lekparken, men enligt Pia Karlsson hos Kavats e-butik, är märket också populärt hos vuxna. 
– Under vår sommarrea säljer vi hållbara skor till både stora och små till ett bättre pris än någonsin.

Att investera i riktigt bra skor snarare än att köpa billiga varianter som håller i en säsong är inte bara helt rätt ur ett miljötänk; det är även ekonomiskt då skor av bra kvalitet har ett högt andrahandsvärde och kan ärvas ner till syskon eller säljas vidare. Det är efter den filosofin som Skofabriken Kavat arbetar.

Kavat grundandes 1945 och har sedan dess producerat skor med omtanke för miljön, vilket präglar såväl skor som arbetsmiljö och produktion. 2008 miljömärktes deras första sko och i dagsläget har de över 50 modeller med EU Ecolabel.
Här kan du läsa mer om Kavats miljösatsning 

 Håller i generationer
Pia Karlsson berättar att alla Kavats skor är skapade för att hålla till flera barn.
– För oss står hållbarhet i centrum. Vi tror på ett cirkulärsamhälle där slit- och slängprodukter ersätts mot bra och hållbara varor. Precis på samma sätt arbetar vi med våra skor.

 I Kavats sortiment hittar du tidlösa modeller av hållbara material. Många barn har tagit sina första steg i ett par Kavatskor som sedan ärvs vidare i generationer. Skorna har ett högt andrahandsvärde och Pia berättar att de även producerar skor för vuxna.
– Vi är stolta över att de svenska fotbollsdamerna använder vår vita Ekestad med skinn från Svenljunga som resesko till kostymen till och från matcherna under sommarens stora fotbollsfest.

Läs mer!

Nu startar sommarrea
Konceptet att skapa skor som håller en längre tid är anledningen till att Kavat är på väg att bli en världsledande tillverkare av miljömärkta skor. Visst kan de ibland kosta lite mer, men synsättet har alltid varit att kvalitet blir billigare i längden. Nu slår de upp portarna till sin stora sommarrea och det är hög tid att fynda dina nya favoriter. 
– Nu rear vi ut utgående modeller och färger på en mängd kvalitetsskor. Hållbart och mer prisvärt än någonsin.