Med det naturliga helandet i fokus

På Örtoteket värnar man den naturliga hälsan. Med ett stort urval av örtmedicin, kosttillskott och olika eteriska oljor ligger människans naturliga helande i fokus. – Naturen har så mycket kraft och jag är säker på att fler kommer att upptäcka naturmedicinen igen. Det är aldrig för sent att göra något åt sin hälsa, säger Kicki Pettersson, grundare av Örtoteket.

Kickis egen hälsoresa började redan som ettåring, då hon fick diagnosen barnreumatism. Det blev början på en lång resa inom den konventionella vården där hon inte alltid kände att hon blev sedd och fick den hjälp hon behövde. Så småningom började hon själv utbilda sig inom kost & hälsa. Hon började se kroppen och hälsan ur ett helhetsperspektiv vilket innebär att man inte gör någon skillnad på fysiskt, psykiskt, andligt eller mentalt.

– Inställningen är att alla delar i människans kropp måste vara i balans för att må bra. Man behöver ta tag i grundorsaken till varför man mår dåligt och inte bara läka symtomen, säger Kicki.

Idag driver hon inte bara sin webbshop Örtoteket utan tar också emot klienter för hälso- och livsstilscoachning och kostrådgivning online via Skype eller fysiskt på Kalmar Hälsostudio.

Örtmedicin vid ångest och magproblem
Örtmedicinen har använts i tusentals år, men Kicki menar att den blivit lite bortglömd. För den som lider av ångest och oro så tipsar hon om amerikansk frossört och citronmeliss. Vid mag- och matsmältningsproblem har Kicki tagit fram ett örtkomplex som heter Leverogallplex som ökar saltsyran, gallflödet och stöttar levern.

– Jag brukar rekommendera att man börjar med att göra en kostomläggning då kosten är A och O. Det är också viktigt att försöka minska på stressen som ofta är orsaken till många mag- och tarmproblem. I Örtotekets webbshop finns ett stort urval av örtmediciner och kosttillskott för allt från hormonella besvär till allergi och eksem.

Boka en konsultation
För att kunna hjälpa andra måste man först läka sig själv heter det ju. Kicki använder numera sin förvärvade kunskap till att hjälpa andra, som kanske är i början på sin hälsoresa och behöver lite hjälp på vägen.

– Behöver du hjälp med din hälsa så kan du kontakta mig och boka en konsultation. Det är aldrig för sent att göra något åt sin hälsa!

Vi brinner för Örtmedicin och naturligt läkande. Vi ställer därför höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners. Vi strävar efter ekologiskt, miljövänligt och hållbart. Vi vill helt enkelt göra det enkelt att leva hälsosamt.

Läs mer om Örtoteket här