Nu blir det enklare än någonsin att göra riktigt gott kaffeFör många är några koppar kaffe om dagen ett absolut måste. Det är även tydligt i flera undersökningar som visar på att den genomsnittliga svensken dricker 3,2 koppar varje dag. En högkvalitativ kaffemaskin är alltså med största sannolikhet högt uppe på mångas önskelista i jul – och de från Melitta® har något för alla.

– Vi har ett väldigt brett sortiment för att kunna möta varje konsument, berättar Lina Virén, Nordic Consumer & Trade Marketing Manager på Melitta® Nordic.

Med sitt ursprung i Etiopien har kaffe förtärts i cirka två tusen år, och än idag är det en storfavorit i de flesta hushåll. Men det var först 1908 som tekniken att brygga kaffe med hjälp av ett läskpapper som kaffefilter kom till – av ingen mindre än den tyska hemmafrun Melitta® Bentz.

– Samma år startade hon, ihop med sin make, upp bolaget Melitta®. Så vi är stolta att poängtera att vi varit kaffeexperter ända sedan 1908, förklarar Lina Virén.

Få mer information om Melitta® Nordic

Två nya maskiner
Just kaffefilter är det som Melitta® är mest kända för, men utöver dessa har det familjeägda företaget en stor mängd kaffe- och espressomaskiner i sitt sortiment. Faktum är att det bereds hela 300,000 koppar Melitta®-kaffe runtom världen varje minut, men enligt Lina är man inte nöjda där.

– Vi är ledande när det kommer till kaffefilter, men vi vill bredda oss ännu mer på kaffemarknaden. I somras lanserade vi två nya maskiner som vi är väldigt stolta över.

Handbryggning, kanske mer känt som ”pour over”, har återigen blivit ett populärt inslag i våra svenska hushåll. Denna teknik kommer tillbaka och sluter cirkeln i den nya maskinen Melitta® EPOS®, där kaffeexpertis och innovation teknik kombineras.

– Du får tack vare vårt pour over-system, genom ett knapptryck, ett oerhört gott kaffe i högsta kvalitet som om det bryggts för hand. Med 360 graders roterande vattenutlopp så säkerställs det att varmvattnet fördelas jämnt, och med en integrerad kaffekvarn kan du bereda kaffe helt efter din individuella smak. Dessutom med en väldigt estetisk design som gör din kaffeupplevelse till en ytterst speciell sådan.

Få mer information om Melitta® EPOS®

Den andra nyheten, Melitta® EPOUR®, tar kaffeberedningen till nya höjder. Förutom att likt EPOS® ha en fullt roterande vattenutlopp har den också en funktion för att programmera en individuell bryggprofil, så kallat "barista mode".

– De är innovativa maskiner i minimalistisk och modern design, säger Lina.

Mer information om Melitta EPOUR – klicka här

Kaffe för alla
Oavsett om det handlar om en enkel vardagskaffedrickare eller en kaffefantast har Melitta® något för alla. Utbudet är brett, och på Melittas® hemsida finns mängder med information och tips på hur du kan få ditt kaffe att få det där lilla extra.

Med en lång och anrik historia har Melittas® kaffemaskiner fokus på kaffenjutning kombinerat med en modern design, säger Lina Virén och avslutar:

– Vi vill att våra kunder ska kunna njuta av en förstklassig design, med en förstklassig kaffeupplevelse.

Melitta® erbjuder allt du behöver för ett riktigt gott kaffe: kaffebönor och kaffefilter, pour over-produkter; kaffebryggare och espressomaskiner; vattenkokare och mjölkskummare – och mycket mer. Och detta på mer än 40 marknader världen över.

Våra produkter håller högsta kvalitet, och har gjort så sedan start. Bakom vår innovationsdrivkraft står företagets grundare och inspirationsförebild, Melitta Bentz. 1908 utvecklade hon, efter att hon var trött på att få sump i kaffet, världens första kaffefilter med hjälp av en mässingbehållare och ett läskpapper. Med stor uppfinningsrikedom, entreprenörsanda och passion byggde hon upp ett framgångsrikt företag från noll och lade grunden till den företagsgrupp Melitta Group är idag.

Under de senaste 100 åren har Melitta, flera gånger om, revolutionerat tillagningen av kaffe: Melitta introducerade till exempel det första finmalda och vakuumförpackade kaffet, och lanserade även den första elektriska kaffebryggaren på den tyska marknaden. Dessutom har vi våra välkända, högkvalitativa kaffefilter gjorda av det patenterade Aromapor®-pappret. Melitta® står för den speciella kaffenjutningen, och tillhör ett av de mest välkända och bästsäljande varumärkena inom kaffeindustrin.