Säkra biljetterna till Gothenburg Horse Show 2022

Gothenburg Horse Show är äntligen tillbaka och det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar till evenemanget som går av stapeln 23 - 27 februari 2022. Upplev spänningen och gemenskapen under hästfesten när världens främsta ekipage samlas i Scandinavium.
– Hela branschen har suktat efter det här och vi är så oerhört glada över att kunna välkomna besökare till Gothenburg Horse Show igen, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show. 

Hela Sverige har längtat efter att få besöka shower och evenemang igen efter två år av restriktioner och ridsportfansen är inget undantag. Gothenburg Horse Show är en årlig höjdpunkt för många hästintresserade och i februari 2022 kommer det populära evenemanget återigen välkomna besökarna och inte minst: den absoluta eliten inom sporten. Biljetterna har sålts i raketfart, men än finns möjlighet att säkra en plats.

– Vi är traditionsenligt värd för världscupen i både hoppning och dressyr och ser fram emot att få se världens bästa ryttare här i Göteborg. För hoppryttarna är det sista deltävlingen och för dressyrryttarna den näst sista chansen att säkra de åtråvärda platserna till världscupfinalerna som går i Leipzig i april 2022, säger Erika Olsson.

Svenska ryttare världsbäst just nu
Sverige har nått stora framgångar inom sporten den senaste tiden. Hela Sverige jublade när Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson red hem OS-guldet i Tokyo 2020 i laghoppning och många hoppas nog på fler svenska framgångar i Göteborg.

– Det har gått extremt bra för svenskarna. Våra ryttare är världsbäst just nu och vi vet att de gillar att rida på hemmaplan och möta den svenska publiken.

Årets program kommer att bjuda på allt från agility och käpphästhoppning till olika klasser i dressyr och hoppning. Precis som tidigare år så erbjuds många familjevänliga aktiviteter som ansiktsmålning, familjeshower och den populära, fartfyllda Sverigeponnyn.

Digital och inkluderande show
För dig som inte har möjlighet att åka till Göteborg och se showen på plats, eller för dig som vill få tillgång till extra backstage-material och möjlighet att se flera arenor samtidigt, finns plattformen GHS Live. Det fungerar som en digital biljett för dig som vill njuta av showen på distans, eller ett tillägg för dig som är extra intresserad av allt som händer under evenemanget. 

– Genom GHS Live får man tillgång till vad som händer backstage, du kan se framridningen och massor av extra material. Sådant som den vanliga publiken inte ser. Kommentatorer kommer att guida oss igenom alla livesändningar och du kan ställa frågor till dom direkt.

Samtidigt erbjuder Gothenburg Horse Show syn- och teckenspråkstolkning på plats via Got Events tillgänglighetsapp.

– Det känns riktigt bra att kunna erbjuda ett ännu mer tillgängligt evenemang, avslutar Erika Olsson.

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Givetvis kommer vi följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer för att erbjuda publik och deltagare ett säkert evenemang.

Programmet:

Onsdag 23 februari från 09.00

Arena Youth Tour
ATG Riders Leauge
SWB Trophy
ATG Riders League Winning Round

Torsdag 24 februari från 10.30

Sverigeponnyn
Arena Youth Tour
Show – Mounted Games
Öppen träning dressyr
Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Torsdag 24 februari från 18.00

Internationell hoppning (Två internationella hoppklasser där världseliten värmer upp inför helgens utmaningar)

Fredag 25 februari från 09.00

SWB Trophy
Paradressyr
FEI Dressage World Cup™ Grand Prix

Fredag 25 februari från 18.00

Longines FEI Jumping World Cup™ - kval inför söndagens
Internationell hoppning 

Lördag 26 februari från 09.00

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar
Sverigeponnyn
Agria Käpphästcup
Show – Mounted Games och Agility

Lördag 26 februari från 16.30

FEI Dressage World Cup™ Kür
Hall of Fame
Gothenburg Trophy

Söndag 27 februari från 09.00

Internationell hoppklass
Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar
Longines FEI Jumping World Cup™

Läs mer här