Hudvårdsexperten avslöjar: Knepen för en välmående hud under vintern

Oavsett om man har en torr, fet eller känslig hud så påverkas den av vintern på ett eller annat sätt. Men det finns knep för att få bukt på torrhet, irritation och återställa hudens balans. Här tipsar Know to Glows hudvårdsexpert Sabina Jasinski om produkterna och knepen som hjälper dig få en välmående hud och fuktboost under vintern. 

Know to Glow är hudvårdsbutiken som sätter dig och din livsstils först. Här finns noggrant utvalda märken som bevisar att hudvård kan vara roligt, prisvärt och enkelt. Beroende på livsstil och hudtyp behöver man olika typer av produkter, men en sak som är säker är att allas hy påverkas av vintern.

– Norden är en av de svåraste plasterna att bo på om man förväntar sig en balanserad hud och hudbarriär året runt. På sommaren är luften fuktig medan den på vintern är torr och atmosfären suger upp varenda droppe av fukt som finns, även från vår hud, säger Sabina Jasinski, hudvårdsexpert och grundare av Know to Glow.

Men stressa inte, Sabina har tipsen och tricksen för hur du får en välmående hud även under de kyliga månaderna– knep som en stor del av skönhetsindustrin inte kommer lära dig.

Så gör du – 6 tips:

1. Fukt binder fukt. Smörj ansikte och kropp medan du fortfarande är lite fuktig
– En dunderkräm för hela kroppen och även ansiktet är Altruists Dry Skin Repair Cream 10% Urea, den är en av våra bästsäljare och kostar endast 70 kronor. En skyddande kräm som hjälper till att stärka huden och återställa kroppens naturliga barriärfunktion. Den funkar för alla hudtyper, även på den känsliga, eksembenägna huden. Smörj medan du fortfarande är lite fuktig, så tränger produkten lättare in i huden.

2. Lås in fukten med en fuktkräm
– Återfuktade serum med ingredienser som Centella Asiatica, hyaluronsyra och beta-glucan är ofta flytande och vattniga vilket innebär att fukten du tillför snabbt sugs upp av atmosfären under vinterhalvåret. Därför är det viktigt att låsa in fukten med en kräm, annars är det ett slöseri med serum.
Här finns prisvärda krämer att låsa in fukten med

3. Skippa långa varma duschar
– De må vara skönt men försök göra duscharna lite kortare och i lägre temperatur. Det är nämligen så att ju mer du utsätter din hud för temperaturkontrast desto hårdare måste den jobba för att återfå sin balans.

4. Se över ditt tvättmedel
Tvättmedel kan orsaka irritation på vår hud, välj ett snällt tvättmedel utan parfym- och färgämnen. Välj kanske att lufta dina plagg ibland istället för att tvätta?

5. Fortfarande torr? Investera i en luftfuktare
– Är man fortfarande torr och irriterad kan en luftfuktare vara en väl gjord investering för att fylla på med fukt i luften och underlätta för din hud att återställa sin balans.

6. Glöm inte solkrämen
Trots att det kanske inte känns så är solen framme även på vintern och snö och is reflekterar dessutom UV-strålarna. Glöm därför inte att smörja dig med solskydd även under vinterhalvåret för att skydda huden från vindskador, ojämnheter och pigmentfläckar. Särskilt om du håller på med vintersport som bland annat skidåkning - snön reflekterar solstrålar och kan leda till torrhet, rynkor, pigmentering och även hudcancer.

Altruist har solskydd med en formula som är snäll mot huden, snabbt absorberas och kan användas som en dagkräm. Tack vare lägre vinstmarginaler och onödiga marknadsföringskostnader erbjuder de bra solskydd för under hundralappen.

Hos Know to Glow finns återfuktade serum, krämer och rengöringar till ett schysst pris. Vill du ha hjälp att hitta rätt produkt erbjuds alltid en gratis hudkonsultation av Sabina Jasinski.

Vad är Know to Glow?
En kurerad webbshop med hudvård som vi tror på och älskar. Webbshoppen är uppdaterad regelbundet och här hittar du produkter från hela världen. Från Miami till Seoul, under ett virtuellt tak.
Här hittar du allt från kända märken, K-beauty, Scandinavisk hudvård och produkter från många olika länder. Vår fokus ligger på bra ingredienser, produkter som aldrig testas på djur och som har en positiv effekt på miljön. Kika runt och gör din hud glad!
Besök Know to Glow här!