Nu kan du njuta av semestern – utan mygg- och fästingbett

Sommaren står runt hörnet, och likaså gör även de ökända myggen och fästingarna. Det kan därför vara en bra idé att redan nu vara väl förberedd och välja produkter som fungerar för hela familjen. Salubrins produkter hjälper både dig och den yngsta att få en mygg- och fästingsfri semester i år. 

Få saker kan förstöra sommaräventyr som de små blodsugande insekterna som för många är sommarens största plåga. Att bli biten av en mygga eller fästing tillhör inte vardagens mest sällsynta händelser, framförallt inte när det börjar vankas sommar. Extra viktigt är att skydda dig mot fästingarna då de kan sprida allvarliga sjukdomar som TBE och Borrelia. Du vaccinerar dig och din familj mot TBE på närmsta vaccinationsklinik men mot Borrelia finns inget vaccin så där krävs bra skydd som ett effektivt fästingmedel och kläder som täcker.

Salubrin – effektivt skydd mot mygg, knott och fästingar
Salubrin Mygg och Fästing är en effektiv serie insektsmedel som är verksamma mot mygg, fästingar, knott och andra stickande insekter. Produkterna är effektiva och ger ett fullgott skydd i minst 6 timmar. Salubrins insektsskydd är dessutom växtbaserat och biologiskt nedbrytbart, ett snällare val för snällare mot både människa och miljö.

Godkänt för gravida, samt barn under 3 år
För den vuxne finns många alternativ för att motverka mygg- och fästingbett. Desto färre finns det som är godkända att använda för gravida och spädbarn, men där är Salubrin till hjälp. Salubrins insektsmedel är påvisat mild och hudvänlig genom dermatologiskt test. Den aktiva ingrediensen Citoneukalytusolja är av naturligt ursprung vilken även gör produkterna godkända att användas av gravida och ammande kvinnor, samt på barn under 3 år. Ett mycket gott skydd för hela familjen, helt enkelt. 

– Citroneukalyptusolja eller p-mentan-3,8-diol (PMD) kan vara ett bättre alternativ till många kommersiella insektsmedel innehållande kemisk substans. Det naturliga och skonsamma ämnet PMD har lägre toxitet än exempelvis DEET, men har genom tester visat ha samma effekt. Insektsmedel med lågt innehåll av citroneukalyptusolja kan därför användas med även på barn under 3 år med försiktighet, säger Dragana Mijatovic, kvalitetsansvarig Pharmaxim AB.

Här kan läsa mer om Salubrins mygg- och fästingprodukter

Vattenfasta produkter – ett stort plus för sommarens äventyr
Ett vanligt bekymmer med sedvanliga sprayer och lotions är att de inte är vattenfasta. Sommar och sol innebär ofta bad liksom svettningar, något som gör att insektsmedel lätt rinner av kroppen och produkterna tappar därmed sin skyddande funktion. Men tack vare att Salubrins insektsmedel är just vattenfast och svettresistent kan du och din familj bada och svettas i sommarsolen utan med fullgott skydd.  

Vårdande, skyddande och lindrande produkter
Om du trots allt har blivit biten av mygg kan du använda Salubrins färdigblandade spray eller koncentrerade lösning för att lugna huden. 

Är du i behov av något som lugnar huden ytterligare finns Salubrins Aloe Vera-gel till din hjälp. Aloe Vera är känt för sina vårdande egenskaper som lindrar och lugnar vid irriterande åkommor. Om du bränt dig i vår- eller sommarsolen passar denna gel även bra för att snabbt vårda och lindra din hud.

Låt inte semestern bli förstörd - bunkra upp med Salubrin!

Pharmaxim är återförsäljare och grossist. Vi säljer, distribuerar och marknadsför produkter inom hälsa/hygien/skönhet, läkemedel och djurvård i Norden. Vi hanterar välkända varumärken, koncept som grossist, distributör eller ägare. Vi levererar kundanpassat gods till såväl enskilda butiker som till större centrallager i Norden och har ett starkt fokus på försäljning. Pharmaxim är väl förtrogna med läkemedelslagstiftningen och har partihandelstillstånd, biocid-direktivet, EU’s kosmetikalagstiftning samt regler kring rättigheter, varumärken och import.

Victor Christophe

Learn More →