Nu kan du snabbt få hjälp med led- och muskelskador – utan kö

När du behöver besöka en fysioterapeut eller ortoped är första steget ofta en lång väntan – åtminstone om du vänder dig till den offentliga vården. Allt fler väljer nu privat vård för att slippa långdragna skador och sjukskrivningar. Hos Sports Medicine Umeå är läkarna erfarna och väntetiden kort.

Den offentliga vården är bra, men det går tyvärr inte alltid att säga detsamma om köerna. Det menar Magnus Högström, överläkare, som drömde om en verksamhet där patienter får snabb och professionell hjälp. Lösningen blev Sports Medicine Umeå, en privat ortopedklinik med stark idrottsanknytning.

Flera av klinikens medarbetare har bakgrund som läkare eller fysioterapeut inom elitidrotten – däribland landslagsläkaren Per Liljeholm. Här delar han med sig av sitt starkaste minne från ett världsmästerskap.

Här kan du komma i kontakt med Sports Medicine Umeå

”En elak krasch”
Under de tio år som Per Liljeholm arbetade som förbundsläkare åt landslagsåkarna fick han ta del av flera stora mästerskap, vårda skidåkare och agera bollplank även för tränare och anhöriga. Han minns när skidstjärnan Anja var med om en krasch som väckte många oroliga tankar i Vancouver 2010.

– Det var otäckt, en riktigt elak krasch. Hon såg helt sönderslagen ut, berättar han.

Efter bara några dagar var skidstjärnan lyckligtvis på benen igen och fick till och med kliva upp på prispallen. Per Liljeholm fick betrakta elitidrotten på nära håll och bär nu med sig lärorika upplevelser i sin karriär på Sports Medicine Umeå.

Han berättar att rollen som ”vanlig läkare” skiljer sig till stor del från den som förbundsläkare.

– Under mitt första världsmästerskap som förbundsläkare gjorde jag säkert 30 intervjuer på väldigt kort tid. Den massmediala uppmärksamheten är den största skillnaden jämfört med att vara en ”vanlig” läkare.

Klicka här för att få vård snabbt

Erkänt duktiga
Sports Medicine Umeå var först bland Sveriges ortopedkliniker att bli kvalitetscertifierade enligt CARF, något som grundaren och vd:n Magnus Högström värderar högt.

– Vi vill hålla en hög standard och den här certifieringen visar att vi har struktur och ordning i verksamheten. Dessutom är vi noggranna med rekryteringar; vi vill ha folk som är erkänt duktiga inom sina områden.

Den relativt lilla ortopedkliniken erbjuder hela vårdkedjan från första besök fram till operation. Hit kommer allt från privatpersoner som tröttnat på väntetider till företag som vill förhindra långa sjukskrivningar och elitidrottare som inte vill sätta sina karriärer på paus.

– Du är välkommen, oavsett vem du är.

Hos oss får du träffa idrottsinriktade ortopeder och fysioterapeuter med lång erfarenhet. Vi vill erbjuda utredning, behandling och kirurgi på högsta nivå. Vi tar emot många idrottare från hela världen men även den vanlige motionären från närområdet.

Kuratorvägen 2 B, 907 36 Umeå
Tel: +46 90-719 300

Telefontid: månd-fred 08:00-10:00
Mail: contact@sportsmedumea.se

Vill du maila oss? Klicka här!