Nu kan Sundsvall Energi ladda din elbilI takt med att allt fler väljer elbil framför fossildrivna fordon så ökar också behovet av att kunna ladda sin bil på ett smidigt sätt. Nu erbjuder Sundsvall Energi laddtjänster för både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner och kan genom sin helhetslösning hjälpa till hela vägen från bidragsansökan till installation och driftövervakning.

Det är en enkel och smidig totallösning där man inte behöver involvera flera olika aktörer, säger Stefan Sundström, kundansvarig på Sundsvall Energi.

Allt fler elbilar rullar på Sundsvalls gator och både privatpersoner, företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar väljer i allt större utsträckning att satsa på laddtjänster för att kunna möta det snabbt växande behovet av att kunna ladda sin elbil.  Sundsvall Energi erbjuder regionen hållbara energi- och miljötjänster inom el, fjärrvärme, fjärrkyla, solceller, återvinning – och sedan sommaren 2019 även laddtjänster för elbilar.

Något som många kanske missat är att det under 2020 är extra fördelaktigt att införskaffa en laddbox, då det finns möjlighet att söka bidrag på upp till 50 procent av kostnaden från det statliga Klimatklivet. Det gäller dock att inte vänta för länge.

– Bidraget i Klimatklivet utgörs av en begränsad summa så väntar man för länge med att ansöka finns det en risk att potten tagit slut. Ser man ett behov av en laddbox bör man därför passa på redan nu, förklarar Stefan Sundström.

Läs mer om bidrag för laddboxar

Laddboxarna från Sundsvall Energi passar alla elbilar och laddhybrider som finns på marknaden. De hjälper även till med allt från rådgivning, bidragsansökan samt planering till färdiginstallerad, driftsatt och driftövervakad laddbox. Genom sitt samarbete med Bee, som är en av Sveriges främsta leverantörer inom området, kan man erbjuda en kundanpassad helhetslösning.

– Bee har både service- och driftövervakning samt en enkel betallösning. Detta gör att kunden inte behöver hantera administration och support, något som uppskattas mycket av bostadsrättsföreningar och företag som ofta köper in ett flertal laddboxar. Vi på Sundsvall Energi erbjuder en enkel och smidig totallösning där du kan ha en och samma aktör för el, fjärrvärme, fjärrkyla, solceller och laddtjänster, avslutarStefan Sundström.

Vill du veta om mer om laddtjänster? Kontakta Sundsvall Energi här