Nyhet: Sveriges första ekologiska och KRAV-märkta hundmatAldrig någonsin har kost och hälsa engagerat oss så mycket som nu. Helst ska maten vi äter vara etiskt producerad och göra skillnad för miljö, djur och människa – något som inte alltid avspeglas inte i den mat vi ger våra hundar. Nu lanserar Magnusson Petfood ett KRAV-märkt torrfoder som gör det lätt att göra skillnad även i matvalet åt våra fyrbenta vänner.

– Vi har märkt en stor efterfrågan på KRAV-märkt hundmat och har under många år därför arbetat med att ta fram en produkt som motsvarar det och passar alla hundar, små som stora, säger Jonas Magnusson från Magnusson Petfood.

Hälsotrenden har snabbt förändrat våra matval. Nu vill vi helst ha kvalitativ mat som är etiskt försvarbar. Det är ett hänsynstagande som under lång tid inte setts på mathyllan för hundar – fram tills nu. 15 oktober lanserade Magnusson Petfood en hundmat som är helt ekologisk och dessutom KRAV-märkt.
– Vi har jobbat och kämpat för att ta fram det här torrfodret under ganska många år men utmaningen har varit i att hitta rätt råvaror och kvantitet i den kontinuitet vi behöver. Nu har vi äntligen hittat det, säger Jonas Magnusson från Magnusson Petfood.
Här kan du beställa den nya ekologiska och KRAV-märkta hundmaten

Magnusson Petfood har i över 40 år tillverkat torrfoder för hundar. Som familjeföretag och mindre aktör på en stor och ibland svår global marknad har de valt att konkurrera genom att göra saker annorlunda än större konkurrenter. Det visar sig i ambitionen att ta fram och producera så nyttigt och naturligt hundfoder som möjligt. Miljöprofilen avspeglar sig även i en strävan att minska miljöpåverkan och utsläpp genom att använda miljövänlig el, cirkulär energi och pappersmaterial i förpackningar.
– Vi har aldrig nöjt oss med att enbart uppfylla de krav som ställs för fodertillverkare utan har alltid haft högre krav på oss än vad regelverket föreskriver, säger Jonas Magnusson.
Vill du veta mer om Magnusson Petfoods unika idé? Klicka här

”Smakar väldigt gott"

Det går helt i linje med det nylanserade torrfodret som är det första på den svenska marknaden som är både ekologiskt och KRAV-märkt. Hundmaten innehåller 100 procent svenska råvaror med högkvalitativt svenskt färskt kött som ugnsbakas i en långsam och mild process för att bevara råvarornas naturliga egenskaper.
– De flesta hundar tycker att ugnsbakat foder smakar väldigt gott. Eftersom färskt kött används istället för den konventionella proteinkällan köttmjöl smakar maten inte bara betydligt bättre – den har även en högre proteinkvalitet som bättre kan tillgodogöras i kroppen.
Vill du också ge din hund ett snällt torrfoder? Beställ hem Sverigenyheten här

Vi på Magnusson Petfood tror på sunt förnuft. Vi har ambitionen att göra vårt hundfoder så nyttigt och naturligt som möjligt. Därför använder vi bara råvaror från det svenska jordbruket. Dessutom ugnsbakar vi hundmaten. Bakning är en långsam och mild process, som bättre bevarar råvarornas naturliga egenskaper. De flesta hundar tycker dessutom att ugnsbakat foder smakar väldigt gott!