Nyheter från Seikos populära serie Prospex – hos StjärnurmakarnaSommaren har äntligen kommit till Sverige, och somriga outfits kombineras med snygga klockor. Seikos serie Prospex gör det dessutom enklare än någonsin att njuta av uppfriskande bad och en allmänt aktiv semester – utan att behöva tumma på designen. Nu finns seriens nyheter hos Stjärnurmakarna.

Historien om Seiko grundar sig hela 139 år tillbaks i tiden och den japanska huvudstaden Tokyo. Den 22-årige entreprenören Kintaro Hattari öppnade 1881 en butik för reparationer och försäljning av klockor, och elva år senare grundades Seikosha Seiko, som betyder utsökt, minut eller succé, och Sha som betyder hus eller hem. 1913 lanseras Japans första armbandsur – och på den tiden producerar Seiko mellan 30 och 50 klockor dagligen. Nu är antalet klockor som produceras per dag betydligt fler än så.

I takt med att åren går växer också Seikos framgång; med allt ifrån lanseringen av signaturvarumärket Grand Seiko, officiell tidtagare till de olympiska spelen i Tokyo och med den för sin tid revolutionerande Seiko Quartz Astron – världens första kvartsur. Än idag fortsätter Seiko innovera klockvärlden och anses av många vara den ledande aktören inom klockindustrin.

Seiko Prospex S23626 Limited Edition Dive Watch

Nya serien Prospex
Seiko lanserade den första dykarklockan 1965, och har sedan fortsatt producera högkvalitativa och stiliga klockor inom kategorin. Deras serie Prospex är flaggskeppet i kollektionen och har något för den som vill ha en klassisk dykarklocka genom serien Prospex SEA, likväl för den som är ute efter en mer urban look i form av Prospex STREET SERIES.

Serien Prospex SEA har ett stort urval av klockor, och passar lika bra under allt från djupt till grunt vatten, men även när du är på land tack vare sitt traditionella och stiliga utseende. Det råder alltså ingen brist på valmöjligheter – och oavsett om du väljer safirkristall- eller hardlexglas, titanium eller rostfritt stål så kan du vara trygg i att kvalitetsnivån är högsta möjliga.

Vill du veta mer om Seikos dykarklockor? Klicka här!

Street-serien är inspirerad av Seikos originaldykarklocka från 1975. Här kombineras samma ikoniska yttre skal i en mer kompakt design – något som lämpar sig väl för en urban livsstil. Dessutom är den perfekt för vardagligt bruk med bl.a. förstärkt silikonband och är således inte bara elegant och stilren, utan också mycket bekväm. Visaren har ett kamouflagemönster – som enligt Seiko representerar deras unika lekfulla design. Klockorna finns i flera varianter och olika färger.

En del av Seikos street-serie

Seiko hittar du hos Stjärnurmakarna
Stjärnurmakarna har ett 40-tal auktoriserade butiker runt om i Sverige, och har i över 100 år servat sina kunder med allt som rör klockor. Oavsett vad du behöver hjälp med; om du vill införskaffa en ny klocka, byta batteri eller genomföra en mer omfattande klockrenovering så kan du känna dig trygg med att du alltid får bästa service. Sortimentet är stort och består av alltifrån klassiska schweiziska och japanska varumärken till svenska modemärken. På stjarnurmakarna.se hittar du alla varumärken och dessutom uppgifter till våra butiker.

Den som vill läsa mer eller införskaffa någon av klockorna från Seiko kan alltså vända sig till Stjärnurmakarna. När du köper en klocka från Stjärnurmakarna ingår även deras förmånliga Stjärnförsäkring och Riksgaranti.

Välkomna sommaren och det badvänliga vädret med en ny och elegant klocka från Seiko – och hitta just din favorit hos Stjärnurmakarna.

Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja som har funnit i över 100 år. Vi har ett arv att vårda. Därför bryr vi oss om dig och din klocka över tid. Det innebär att vi gärna hjälper dig under hela din klockresa. Oavsett om du är intresserad av att skaffa en ny klocka, behöver byta ett batteri eller är i behov av en mer omfattande klockrenovering. Vår Stjärnförsäkring och Riksgaranti fungerar dessutom som ett bra skydd om något oförutsett skulle inträffa.

Våra butiker ägs och drivs av människor som brinner för begreppen tid, trender och teknik. Vårt gemensamma mål är att utveckla urfackhandeln med ökad försäljning och god lönsamhet, utifrån ett gemensamt kundlöfte. Några av de varumärken vi erbjuder är: TAG Heuer, Longines, Oris, Sjöö Sandström, Certina, Seiko, Tissot, Kronaby, Casio, Gucci, Calvin Klein, Michael Kors, GANT, Triwa, Daniel Wellington m.f. Läs mer på www.stjarnurmakarna.se