Pionjärerna i chipsdjungeln – låt oss ta tillbaka lantchipsen!Vi svenskar älskar chips och utbudet blir bara större och större. Orginalet som har en stadig plats på hyllan är Svenska LantChips, varumärket som först introducerade oss till lantchips – det som i dag många gånger går vid namnet premiumchips. Här är Svenska LantChips bästa recept och smakkombinationer för alla tillfällen.

Det är lätt att gå vilse i dagens stora chipsdjungel, och chipsen som tidigare endast hade plats i soffan framför tv:n eller på festen flyttar nu in i finrummet och till och med in i köket för matlagning.

– Svenska LantChips är perfekt att krossa över till exempel en taco för extra krisp, eller på korven i stället för rostad lök. Här är Chili Habanero en stor favorit för de som vill ha lite extra hetta, säger Zandra Grandin på Svenska LantChips.

Spana in Svenska LantChips Instagram och inspireras vidare här

Pionjärer inom chipsbranschen
Svenska LantChips var inte bara först med lantchips utan de var även först med ekologisk tillverkning och 2018 blev de den första chipstillverkaren i världen med fossilfri produktion. I anläggningen värms fritöserna upp av vattenånga i stället för fossilt bränsle.

– Många börjar nu ta efter miljötänket och till exempel klimatkompensera men jag tror störst skillnad görs när man helt och hållet ställer om sin produktion, säger Zandra Grandin.

Nyheterna du inte får missa – smakguide
Många associerar nog Svenska LantChips med den röda och blå påsen; Lättsaltade och Gräddfil – givna klassiker. Men tillverkarna fortsätter utveckla nya smaker, nu finns nyheten Basilika & Ingefära på utvalda Coopbutiker. En spännande smakkombination som både är söt, syrlig med ett litet sting. Dessa är perfekta som de är, tillsammans med en dipp, (varför inte höja hettan med Svenska LantChips Chili Habanero-dipp?) eller som panering till fisk, topping på en fiskgratäng eller en thailändsk pad thai. En extra bonus? Chipsen är veganska.

Svenska LantChips instagram kan du inspireras vidare men här är några givna kombos du inte vill missa:

Till findejten:
Svenska LantChips lättsaltade tillsammans med en dipp på smetana, rödlök, citron och löjrom. En given favorit.

Till klassiska fredagsmyset:
Här funkar allt från Svenska LantChips men deras klassiska Gräddfil påse tillsammans med deras gräddfildippmix gör ingen besviken. Psst: Gillar du dill? Kör Dill & Gräslök chipsen istället!

Till det klassiska fredagsmyset – fast veganskt
Har du vegankost eller vill äta mer veganskt? Ingen fara! Även här kan du få till det klassiska fredagsmyset med Svenska LantChips veganska Gräddfil & Lök chips, välj påsen med ljusblå ränder istället för mörkblå. Du kan med fördel dippa dem i Vitlök Ramslök-dippmixen som är helt vegansk även den.

För dig som älskar choklad (vem gör inte det?):
LantChips Chili Habanero chipsen tillsammans med smält mörk choklad – det kan ju inte bli fel. Ett annat tips är att när du bakar en brownie smula över krossade Lättsaltade LantChips.

För pionjären:
Vill du testa en oväntad (men så god!) kombination? Smula lättsaltade LantChips över vaniljglass och njut!

 

Finns inte smakerna i din butik? Fråga din lokala handlare eller kontakta Svenska LantChips!

Finchips, premiumchips, lantchips – ja kärt barn har många namn. Men en sak är säker, Svenska LantChips var först och de fortsätter erbjuda sina chips till schyssta priser.