Prima Pet: ”Alla djur har rätt till bra foder”

I dag får många hundar och katter foder av låg kvalitet – något som Prima Pet vill förändra. Genom att erbjuda foder som klassas som ”superpremium” både online och i fack- och dagligvaruhandel gör de riktigt bra foder lättillgängligt för djurägare – och donerar samtidigt pengar till välgörenhet.

– Vi har valt att ta ett steg till för djurs rätt till ett bra foder och ett kärleksfullt hem, säger Patrik Tengdelius, marknadschef på Prima Pet.

I dag står fack- och dagligvaruhandel för cirka hälften var av den svenska foderförsäljningen mätt i omsättning. Dagligvaruhandeln står för cirka två tredjedelar av volymen räknat i antal ton djurfoder som lämnar butikerna. Detta innebär att allt för många hundar och katter idag får ett foder av lägre kvalitet, vilket Prima Pet vill förändra.

Vill du ge ditt djur riktigt bra foder? Läs mer

Prima Pets fokus ligger på husdjurs välmående. De utformar och utvecklar efterfrågade produkter i samarbete med sina ägare tillika producenter, Prima Pet Premium Oy och VAFO.

– Vårt uppdrag är att erbjuda högkvalitativt foder i dagligvaruhandeln. Förr har man bara kunnat köpa högkvalitativt premiumfoder i fackhandel eller på nätet, men varför ska det behöva vara så? Det hade ju varit enklare att köpa riktigt bra foder till våra djur på samma ställe som vi köper mat till oss själva, säger Patrik Tengdelius, marknadschef på Prima Pet.

Högre kvalitet till ett lägre pris
Därför tog Prima Pet fram ett fodersortiment med samma höga kvalitet som fackhandeln, men till en billigare peng och större tillgänglighet.

– Vi vill inte bara att det ska vara enkelt att hitta ett bra foder; det ska inte heller behöva kosta skjortan när man väl har hittat rätt.

Här hittar du Prima Pets foder för hundar

Prima Pets foder klassificeras som ”superpremium”; en kvalitetsstämpel som baseras på fodrets ingredienser.

– Prima Pet har alltid kött på första plats i sina innehållsförteckningar, vilket tydligt deklareras på förpackningarna. Inget av deras fodersorter har några glutenspannmål, soja, GMO, konserveringsmedel eller färg-/smakämnen.

Donerar vinsten till utsatta djur
Visionen att alla djur ska ha rätt till ett bra foder stannar inte i produktutvecklingen för Prima Pet. De vill inte bara vara ”den där leverantören som säljer bra foder” utan har tagit ytterligare ett steg för alla djurs rätt till ett bra foder och ett kärleksfullt hem. En procent av deras vinst doneras årligen till välgörenhet som syftar till att göra livet bättre för utsatta djur.

Vill du veta mer om Prima Pet? Klicka här

I dag har de ett tätt samarbete med Hundstallet, som valt PrimaDog som sitt basfoder. Hos Hundstallet tas utsatta hundar omhand, rehabiliteras, tränas och adopteras till nya, trygga hem. Nyligen ingick de även ett samarbete med Den4Dogs som tillhandahåller ett hundparkeringskoncept som syftar till att hunden i större utsträckning ska kunna följa med sin matte eller husse i vardagen.

Läs mer om Prima Pets foder för katter

– En undersökning har visat att många hundar rastas utomhus mindre än 20 minuter per dag, vilket är långt under det som anses vara rätt. Genom att erbjuda en hundparkering i form av en låst, ren förvaringsbur med air condition och golvvärme, utanför dagligvaruhandelsbutiken kan hunden följa med till affären och slippa stanna i soffan utan motion eller utsättas för stöldrisken som finns när de lämnas utanför affären. Alla djur förtjänar att må bra och vi är stolta över att kunna bidra till det, avslutar Patrik Tengdelius.

 

De varumärken vi tillhandahåller är PrimaDog och PrimaCat. PrimaDog är ett premiumsortiment som är speciellt framtaget för den svenska marknaden. Både foder och godis utmärker sig med sin mycket höga kötthalt och att vi inte använder vete i recepten. Läs gärna mer på www.primadog.se.

PrimaCat har ett högkvalitativt produktsortiment som omfattar både godis och foder. Detta sortiment är det bästa alternativet för kattägare som värdesätter naturliga råvaror av högsta kvalitet. Läs gärna mer på www.primacat.se.