Restips: Tre upplevelseresor som förgyller vardagenFantastisk natur, exotisk mat och historiska sevärdheter. Det är bara lite av vad du kan få uppleva  Lotus Travels guidade upplevelseresor. I över 25 år har Lotus Travels reseguider förgyllt resenärers vardag med resor utöver det vanliga.  
– Våra resenärer får naturligtvis uppleva de största sevärdheterna, men vårt fokus ligger alltid på de genuina och gömda pärlorna bortom turiststråken, berättar Magnus Carlsson, Asienexpert på Lotus Travel. 

Sedan 1991 har Lotus Travel låtit svenska resenärer upptäcka Asiens rika kultur. Storfokus ligger på upplevelser av ländernas historia, kultur, mat och möten med lokalbefolkningen.  

Magnus Carlsson, guide och Asienexpert på Lotus Travel, menar att det kan vara både nervkittlande och skrämmande på en och samma gång att upptäcka ett nytt främmande land, men att du med Lotus Travels expertis är i trygga händer och redo för ett minne för livet.  

– Trygghet och expertis är våra grundpelare. Vi har svensktalande guider och kontor i Asien där vi hjälper till vid oväntade händelser. Våra resenärer ska känna sig trygga och väl omhändertagna när de reser med oss. Dessutom är alla våra flyg klimatkompenserade, fortsätter Magnus. 

Vidare berättar Magnus att Lotus Travels guider inte bara har stor kunskap om landets historia och känner till gömda smultronställen, utan att de också är måna om att få dela med sig av sin expertis.  

– För den soldyrkande resenären går det bra att kombinera upplevelseresorna med både sol och bad. Det går även alldeles utmärkt att skräddarsy sin egen resa om man vill det.  

För den som vill till varmare breddgrader i vinter har Magnus Carlsson delat med sig av sina bästa experttips om tre upplevelseresor du inte får missa: 

Vietnam  
Vietnam bjuder på en enorm variation. Här finns milslånga stränderett mullrande stadslivgrönklädda sockertoppsberg och risterasser. Vill du kombinera sol och bad med rik kultur är Vietnam destinationen du ska välja. Det bjuds hela tiden på nya upplevelser. I norr märks Kinas påverkan tydligt. Tiden som fransk koloni har också satt djupa spår, till exempel dricks det kaffe och knapras baguetter på otaliga kaféer över hela landet.  

–  Oavsett var i Vietnam man är så är maten fantastisk, tycker både vi och våra resenärer. Man får till och med bestämma själv hur stark maten ska vara, säger Magnus.  

En Lotusupplevelse i Vietnam kan till exempel vara att besöka en vietnamesisk familj, lära sig laga äkta vietnamesisk mat, eller besöka landets historiska tempel och pittoreska torg. Vill du avsluta resan med sol och bad så är lockande sandstränder aldrig långt borta.  

Boka din nästa upplevelseresa till Vietnam med Lotus Travel – Klicka här

Boka din nästa upplevelseresa till Vietnam och Kambodja med Lotus Travel – klicka här

Japan  
Detta är landet där robotar, neonskyltar och teknik blandas med urgamla traditioner. Du får uppleva geishor, tempel och urgamla hantverk i historiska städer som Kyoto och NaraVidare får du upptäcka högteknologiska och moderna Tokyo, samt historiska Hiroshima. Förläng hösten genom en resa till landet där tågen alltid är i tid och höstlövens glödande färger lyser upp gatorna som facklor.  

Skippa höstrusket och boka din nästa upplevelseresa till Japan – klicka här

Besök Tokyo och Kyoto med Lotus Travel light paketet - boka här

Borneo 
Vakna upp till djungelns symfoniorkester i natursköna Borneo. Resan inleds med ett besök i den mullrande storstaden Kuala Lumpur och fortsätter sedan till Borneo. Du får upptäcka Borneos rika djungeloch djurliv via båtturer längs Kinabatanganfloden.  

– För den naturintresserade är Borneo ett mecka, menar Magnus Carlsson. Den tropiska djungeln bjuder på orangutanger, näsapor, elefanter och näshornsfåglar, bara för att nämna något. När vi återvänder på kvällen efter en spännande safari så lyser tusentals eldflugor upp träden i strandkanten – en helt magisk syn! Självklart finns det även tid över för sol och bad på någon av Borneos fina resorter, precis vid stranden, avslutar Magnus.  

Upptäck Borneos fantastiska djurliv och djungel – boka din resa med Lotus Travel här

Med upplevelsen i fokus arrangerar Lotus Travel guidade gruppresor, temaresor och skräddarsydda resor till Kina, övriga Asien samt noga utvalda resmål i resten av världen. Alltid med målsättningen att presentera de allra största sevärdheterna, men också det genuina, det som finns bakom det uppenbara. Ett bakom som kräver mod och nyfikenhet att finna, men som oftast är så berikande att möta. Med stort engagemang, värme och kunskap vill vi hjälpa dig att uppleva ännu mera på våra resmål.