Kom igång med träningen efter semesternDet blir lätt för många glassar under semestern och när hösten kommer vill många komma igång med träningen igen. Att börja träna efter ett längre uppehåll kan dock vara motigt – men motionärerna Linnéa, Malin och Linda upplevde att de fick en skjuts på vägen med hjälp av kosttillskottet Astaxin.
– Förr tog återhämtningen längre tid för men nu är jag på banan igen mycket snabbare, säger Malin.

Det är sällan högtryck på gymmet under sommarmånaderna eftersom att de flesta är upptagna med lugna dagar på stranden, god mat och svalkande dryck. Det blir lätt att halka ur ett träningsmönster – och svårare att ta sig tillbaka in i hälsosamma vanor när hösten kommer. Det krävs ofta motivation och en tydlig målbild för att klara av hinder såsom träningsvärk och bristande energi. Kosttillskottet Astaxin kan ge dig en hjälp på traven.
– Det har använts av Svenska Längdskidlandslaget i över 15 år men passar lika bra för eliten som för motionären, säger Åke Lignell som är medgrundare och forskningschef på biotechföretaget AstaReal.

AstaReal var först i världen med att kommersiellt producera naturligt astaxanthin och står bakom kosttillskottet Astaxin som bygger på 30 års svensk forskning. Förutom astaxanthin som är en naturlig antioxidant innehåller kosttillskottet C- och E-vitamin – båda två noga studerade vitaminer som godkänts av EU som hälsopåståenden.

Här kan du läsa om forskningen

”Som att springa i nedförsbacke”
Linnéa, Malin och Linda har alla testat Astaxin. För Linnéa började det hälsosamma livet med en riktig kickstart, precis som så många eftersträvar när semestern når sitt slut. Ett kost- och träningsschema blev starten som sedan har hållit igång hennes nya livsstil. Hon berättar att motivationen kommer och går, men att det blev som att börja springa i nedförsbacke när hon började använda Astaxin. Kosttillskottet är framtaget med ingredienser som kan maxa träningen genom att bland annat skydda kroppens celler mot oxidativ stress, reducera trötthet och bidra till immunsystemets normala funktion.
– C-vitamin kan motverka utmattning, och det tog bara en månad innan jag började känna mig piggare. Två veckor därpå var morgonens snoozande ett minne blott. Det dröjde inte lång tid innan jag slog nytt löprekord med både sträcka och tid!


Vill du komma igång med träningen? Här hittar du Astaxin

”Nu är jag på banan igen mycket snabbare”
För dig som vill förbättra träningsresultaten och hålla dig frisk är återhämtning en av grundpelarna. Linnéas kompis Malin tillbringar stor del av sin fritid på gymmet och har sedan barnsben varit intresserad av träning och hälsa. Hon testade Astaxin i hopp om att förbättra sin allmänhälsa och upplever att det ger henne mer energi och bättre återhämtning.

– Förr tog återhämtningen längre tid för men nu är jag på banan igen mycket snabbare.

Linda instämmer och känner att det är extra viktigt med återhämtning för henne som tränar CrossFit.

– Det är en intensiv träningsform och visst får jag fortfarande träningsvärk, men nu upplever jag att det klingar av fortare.

Viktigt med återhämtning
Det kan vara en bra idé att träna med andra för att hålla motivationen uppe. Dessutom är det viktigt att välja en träningsform som du tycker är rolig för att skapa långsiktighet. Testa flera träningsformer och se vad som är din grej, men glöm inte bort att näringsrik kost och återhämtning är två viktiga delar av en hälsosam livsstil.

– Det är roligt att se hur Astaxin kan hjälpa så många på vägen, säger Åke Lignell.

Företaget grundades år 1988 av forskaren Åke Lignell vid Uppsala universitet där han länge forskat på astaxanthinets egenskaper. Företagets övergripande verksamhetsmål är att bidra till en bättre folkhälsa. AstaReal är det första företaget i världen som kommersiellt producerar naturligt astaxanthin.