Så blev medicinsk grankåda en succé inom sår- och hudläkning


Medicine doktor Arno Sipponen, grundare, innovatör och skapare av Repolar Pharmaceuticals.

Visste du att människan sedan urminnes tider varit medveten om grankådans läkande effekter? Det bevisades om och om igen för den unge allmänläkaren Arno Sipponen när han mötte lokalbefolkningen som allmänläkare i finska Lappland år 2002. Där och då föddes idén om att tillverka läkemedel av grankåda – en idé som nu är en medicinsk succé. Ett exempel är Abilar Kådsalva för effektiv hud- och sårläkning.

I Lappland har lokalbefolkning i alla tider varit hänvisade till att klara sig själva. Det är långt till både läkare och sjukhus och man är tvungen att vara påhittig och ta tillvara det naturen ger – både för föda och vård. Kunskapen om läkande örter och växter har förts över från generation till generation och i många kök står det fortfarande grytor där det kokas just grankåda.

Grankådans läkande effekter är dokumenterade i Dr Arno Sipponens forskning och studier och har visat att grankådeprodukter tillverkade av Repolar Pharmaceuticals, som har Rama Medical som återförsäljare, är effektiva mot vanligen resistenta bakterier som MRSP, MRSA och VRE. Produkterna är byggda på Resol-teknologi som är ett unikt sätt att utvinna grankådans kraftfullt läkande egenskaper. 

Rama Medical erbjuder framtidens vårdprodukter inom bland annat medicinsk kompression, sårvård, ärrbehandling och efterkirurgi. De har ett brett sortiment av Repolars grankådeprodukter som du enklast hittar på Apoteket.
Läs mer om Rama Medical 

Så fungerar grankådeprodukterna
Framställningen av grankådeprodukterna utgick från studier av naturens egna processer. När ett träds gren går av eller om barken skadas av vinterns tuffa klimat producerar trädet kåda för att bota sig. 

Repolars forskning baserar sig på naturens inverkan av bakterier, svampar och jästsvampar som lever i skogen. Trädet måste skydda sig och kådan är dess unika försvarsmekanism. Forskningsresultaten visade att kådsalvan. som var tillverkad med moderna metoder och lösningar baserade på den unika Resol-teknologin, synnerligen var antimikrobiella, antiinflammatoriska och säkra att använda. Dessa egenskaper förstärktes genom kombination av de beståndsdelar som används i Repolars produkter.
Vill du veta mer om Repolars produkter? Klicka här

Idag finns fyra stycken produkter på Apoteket;

  • Abilar Kådsalva – en sårsalva som hjälper vid sår- och hudskador. 
  • Abicin Kådlack som fungerar vid problem med fot- och nagelsvamp. 
  • AniVox Öronskölj för djur. Den hjälper vid problem med kliande och infekterade djuröron.
  • AniDes Sårspray – behandlar effektivt sår- och hudskador på ett skonsamt sätt. Sprayen innehåller inga gifter och ditt husdjur kan till och med slicka på såret som behandlats utan att få biverkningar.


Om oss
Rama Medicals vision är att vara experter på marknadens bästa vårdprodukter. Företaget finns på Lidingö sedan tio år tillbaka. Vårt mål är att möta våra kunders behov genom att skapa kreativa lösningar på deras problem. Vi har ett nära samarbete med fabriken vilket gör att frågor och funderingar kan lösas snabbt.  Vi tar gärna emot respons från våra kunder som kan hjälpa oss att möta deras behov ytterligare.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefonnummer:
08-731 55 50
E-post: office@ramamedical.se


Abicin

                          Abicin


 

Anivox

        AniVox


 

Anides

    AniDes