Så förlänger du livslängden på dina kläder – med ett klick

Vi har alla varit där: dragkedjan som går sönder i favoritplagget vilket leder till att det hamnar längst in i garderoben – eller i värsta fall slängs. Men med svenska innovationen ZlideOn håller dina kläder längre, vilket är en vinst för såväl plånbok som miljö.

ZlideOn är en öppningsbar dragkedjelöpare i metall som är enkel att knäppa på ett trasigt blixtlås, så att det enkelt kan stängas igen. Många försöker laga trasiga blixtlås själv genom att sprätta bort och sy i en ny dragkedja – men med ZlideOn finns det inga som helst krav på sykunskaper eller andra redskap. Med ett klick blir dragkedjan som ny!

Designen föddes med ambitionen att på ett enkelt sätt förlänga kläders livslängd, vilket i sin tur bidrar till mindre konsumtion – och på så vis en minskad miljöpåverkan hos textilindustrin.

– Konsumentundersökningar visar att när dragkedjan går sönder på ett plagg så är det så många som en tredjedel av konsumenterna som slänger plagget. Med vår produkt kan de enkelt laga sina kläder istället, säger Eva Wilander, vd.

Miljövänlig design
ZlideOn har väckt stor uppmärksamhet internationellt och vunnit flera utmärkelser, bland annat German Design Award för Excellent product design i kategorin "lifestyle and fashion". Utöver att den patenterade designen i sig bidrar till en mer klimatsmart livsstil är också själva paketeringen i miljövänlig kartong – ingen plast så långt ögat kan nå.

– Många vill göra gott, men vet inte riktigt hur. ZlideOn är en väldigt direkt och enkel sak man kan använda för att påverka sina konsumtionsmönster, menar Eva Wilander.

ZlideOn säljs på flertalet onlinebutiker och finns dessutom på bland annat Clas Ohlson, Naturkompaniet, Houdini, de största SkiStar-anläggningarna samt H&M-butiker som har Take Care-hörna.

ZlideOn är en patenterad svensk innovation som tillverkas av zink och stål i ett familjegjuteri i de småländska skogarna. Det används av äventyrare på sina vandringar, föräldrar för att få sina barn till skolan samt den brittiska militären på sina uppdrag.

Läs mer på zlideon.se/