Testa elektrifierad mikropendling – billigare än ett SL-kort!

Nu när semestertiderna är över och de flesta börjar gå tillbaka till jobbet fylls vägarna med bilar och skapar trängsel. Detta kan leda till frustration av att sitta i långa köer och påverkar även vårt klimat negativt. Därför har det svenska företaget MOVS nyligen lanserat en lösning för miljömedvetna mikropendlare – som dessutom är billigare än ett SL-kort.  En ständigt växande stad kräver en välfungerande och hållbar infrastruktur. Efterfrågan […]

Högkvalitativ hundmat som är rik på protein från insekter

Vill du känna dig trygg med att bara det bästa hamnar i din hunds matskål, och att din hund får i sig allt den behöver från sin kost? Då ska du välja FUNCiFURs insektsbaserade hundmat som är rik på protein från insekter och näring från naturliga och noggrant utvalda ingredienser så som grönsaker och superfoods.

Här är produkterna som passar perfekt till sommarens äventyr

Sommaren är äntligen nära och då är det perfekt att förbereda sig inför utflykter och andra trevliga äventyr. Oavsett vad du planerar finns Klean Kanteen som gör det lättare att få med sig matsäck och fika. Produkterna är dessutom miljövänliga och finns i varierande storlekar.

Så kan du hjälpa Barnfonden minska barns utsatthet

Klimatförändringarna är ett akut problem som påverkar oss alla, men inte på samma skala. Barnfonden jobbar med att lyfta frågor om hur barn drabbas av klimatkrisen och gör direkta insatser i de länder där de är som mest utsatta.

WaterAid går för allas rätt till rent vatten – Så kan du vara med

När mycket är stängt eller uppskjutet har promenaden blivit en av de coronavänliga aktiviteterna. Under mars månad genomför WaterAid kampanjen March for Water där du kan vara med och gå för kvinnor och flickors rätt till rent vatten, toaletter och hygien.

Smarta tygpåsar gör gott för både miljön och plånboken

I takt med att miljöfrågan blir allt viktigare krävs det förändringar på individnivå för att värna vår framtid. I linje med detta infördes i maj en skatt på plastkassar, vilket innebär att de kostar upp till 7 kr i handeln. Reused Remades innovativa och väldesignade tygkassar hjälper konsumenten att minska behovet av plastkassar, bidra till en hållbar framtid och samtidigt få mer pengar över i plånboken.

Ett nytt sätt att se på strumpbyxor

Allt fler blir medvetna om det problematiska med slit-och-släng-produkter, men trots det saknas det i många fall hållbara alternativ för de konsumenter som vill ta sitt ansvar. Nystartade ReFabric beslutade sig för att dra sitt strå till stacken och har därför utformat en metod för att återvinna och tillverka strumpbyxor:
– Vi skapar snygga, hållbara produkter av hög kvalitet, som kan användas och älskas länge, säger vd Kristel Schepers.

Så lever du mer hållbart

Har du kanske också, som många andra, börjar intresserad dig för att leva mer hållbart?

Gör sommaren lite lättare – med den vårdande tvålen för alla tillfällen

Vi lever i en tid där det finns produkter för alla olika syften och våra badrumsskåp är oftast överfyllda med förpackningar. Med Aleppotvålen, tvålen som fungerar som traditionell hand- och kroppstvål, sminkborttagning, raktvål, på insektsbett och till mycket, mycket mer slipper du en massa produkter. Dessutom är den perfekt för semestern när man kanske är på resande fot, och vill ha ett lätt packning. 

Så kan du använda dina gamla jeans

“Ett sätt som du kanske inte direkt har tänkt på tidigare”