Så lever du mer hållbart

Har du kanske också, som många andra, börjar intresserad dig för att leva mer hållbart?

Ett nytt sätt att se på strumpbyxor

Allt fler blir medvetna om det problematiska med slit-och-släng-produkter, men trots det saknas det i många fall hållbara alternativ för de konsumenter som vill ta sitt ansvar. Nystartade ReFabric beslutade sig för att dra sitt strå till stacken och har därför utformat en metod för att återvinna och tillverka strumpbyxor:
– Vi skapar snygga, hållbara produkter av hög kvalitet, som kan användas och älskas länge, säger vd Kristel Schepers.

Så kan du använda dina gamla jeans

“Ett sätt som du kanske inte direkt har tänkt på tidigare”

Klippan Yllefabrik satsar på hållbara kollektioner och svensk ull

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik har arbetat med ull i över 140 år med stort fokus på kvalitet och användbar design.

Kon – en ofrivillig klimatbov

Kossan har på senare tid fått ett oförtjänt rykte som klimatbov, men ekologisk mjölkproduktion är en mycket viktig del i en hållbar livsmedelsförsörjning. Nu vill organisationen KRAV slå ett slag för den KRAV-certifierade kons roll för miljön.

Så vill Schneider Electric skapa ett mer hållbart samhälle – och minska energianvändningen

EU har satt som mål att inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser 2050. Företaget Schneider Electric har satt ännu ambitiösare mål och vill att hela samhället ska nå dit genom att snabba på elektrifieringen av samhället – och låta digitalisering spela en avgörande roll.

Hundra procent förnybar el – från Hälsingland: ”Tryggt och lokalt”

– Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt elavtal, så närhelst du som kund behöver fråga oss om något finns vi där för dig, säger Malin Eriksson, försäljningschef.

Nu öppnar äntligen Reningsborgs second hand-butik i Frölunda på nytt

Den 8 februari går invigningsfesten av stapeln.

Nyhet: Här är världens första app för att panta förpackningar

I en tid av ökad miljömedvetenhet vill allt fler göra bättre val. Nya kostnadsfria appen Panta På gör den ambitionen både lönsam och lättare att förverkliga. Nu kan du förutom burkar och flaskor panta både plastpåsar och plastförpackningar – och få pengarna direkt in på ditt bankkonto.

Här är nya drycken som både smakar och gör gott

I en tid som florerar av nyårslöften och livsstilsförändringar kan det vara svårt att hitta en balans mellan att vara hälsosam, unna sig – och dessutom göra miljömedvetna konsumtionsval. Med det veganska varumärket Sprouds nya chokladdryck blir den ekvationen enkel att lösa – den är både god, klimatsmart och har låg sockerhalt.