Know to Glow utökar sortimentet med miljömedvetet K beauty-märke

Att ta hand om sin hud behöver inte vara svårt eller kosta skjortan. Know to Glow erbjuder effektiva produkter, gratis konsultation och stor kunskap om hudvård. Nu utökar de sortimentet med nya, helt veganska K Beauty-märket Vegreen.

Så kommer du undan billigare och miljövänligare när du köper ny telefon

Allt för många byter ut sin mobil eller smartklocka så fort senaste modell blir tillgänglig, ett faktum som sliter otroligt mycket på miljön och även kostar stora summor pengar. Därför ska du tänka till innan du köper ny elektronik – och förslagsvis även spana in iXpress stora utbud. Hitta din nya uppgradering och gör samtidigt både planeten och plånboken en tjänst – tryggt och säkert!

Vill du arbeta med att göra Sverige mer hållbart? Gör som Emelie, studera till energiingenjör!

Om du intresserar dig för miljö, teknik och energi är Nackademins energiingenjörsutbildning på distans perfekt för dig. Emelie Ahremark började läsa utbildningen 2019 och efter examen 2021 fick hon jobb på sin praktikplats där hon nu har en tillsvidareanställning. Läs om hennes resa här!

Rotera din garderob på ett hållbart vis med It’s Re:Leased

Med handen på hjärtat: hur stor del av din garderob använder du? Och hur ofta köper du nytt? Undersökningar visar att hälften av dina kläder är oanvända. Med hyrkonceptet It’s Re:Leased får du en snygg och användbar garderob – utan att slita på jordens resurser. – För att få ner klimatutsläppen måste vi producera drastiskt […]

Testa elektrifierad mikropendling – billigare än ett SL-kort!

Nu när semestertiderna är över och de flesta börjar gå tillbaka till jobbet fylls vägarna med bilar och skapar trängsel. Detta kan leda till frustration av att sitta i långa köer och påverkar även vårt klimat negativt. Därför har det svenska företaget MOVS nyligen lanserat en lösning för miljömedvetna mikropendlare – som dessutom är billigare än ett SL-kort. 

Högkvalitativ hundmat som är rik på protein från insekter

Vill du känna dig trygg med att bara det bästa hamnar i din hunds matskål, och att din hund får i sig allt den behöver från sin kost? Då ska du välja FUNCiFURs insektsbaserade hundmat som är rik på protein från insekter och näring från naturliga och noggrant utvalda ingredienser så som grönsaker och superfoods.

Här är produkterna som passar perfekt till sommarens äventyr

Sommaren är äntligen nära och då är det perfekt att förbereda sig inför utflykter och andra trevliga äventyr. Oavsett vad du planerar finns Klean Kanteen som gör det lättare att få med sig matsäck och fika. Produkterna är dessutom miljövänliga och finns i varierande storlekar.

Fem avgörande överenskommelser som kan förändra världens energiförsörjning

Nu har fem av världens största multinationella bolag meddelat att de avser driva sina industriella processer med solvärme från Absolicon. Investeringar i storskalig solvärme ger inte bara låga priser på energin utan också en energisäkerhet där man blir oberoende av händelser på världsmarknaden. Absolicon genomför nu en företrädesemission om 95 MSEK för att bli världens […]

Så kan du hjälpa Barnfonden minska barns utsatthet

Klimatförändringarna är ett akut problem som påverkar oss alla, men inte på samma skala. Barnfonden jobbar med att lyfta frågor om hur barn drabbas av klimatkrisen och gör direkta insatser i de länder där de är som mest utsatta.

WaterAid går för allas rätt till rent vatten – Så kan du vara med

När mycket är stängt eller uppskjutet har promenaden blivit en av de coronavänliga aktiviteterna. Under mars månad genomför WaterAid kampanjen March for Water där du kan vara med och gå för kvinnor och flickors rätt till rent vatten, toaletter och hygien.