Så kan SpinaBac hjälpa dig med ont i ryggen Att ha ont i ryggen är inget ovanligt. Ofta beror det på dålig hållning. Många av oss sitter under långa perioder varje dag utan att ge hållningen någon större tanke. Det lutbara ryggstödet SpinaBac kan hjälpa dig att sitta rätt så att du kan undvika ryggsmärtor.

Smärtor i ryggen på grund av felaktig hållning är inte bara jobbigt, det kan även leda till allvarligare problem så som diskbråck, ischias och ryggskott. Ryggstödet SpinaBac kan anpassas efter just din rygg och bespara dig smärtan.

Intresserad av SpinBac? Läs mer här 

SpinaBac består av en stabil ryggplatta av plast och härdade stålfjädrar. Den har ett justerbart reglage med sex olika lägen så att du kan hitta det höjd- och djupläge som passar just din rygg. Ryggplattan och stålfjädrarna är täckta av en mjuk stoppning som ger en behaglig känsla mot ryggen. Den justerbara utbuktningen i svanken hjälper ryggen att behålla sin s-form även när du sitter ned under en längre tid. Till skillnad från många andra ryggstöd är SpinaBac lutbar. På så sätt kan man hitta den vinkel som passar ens egen rygg och den möbel man sitter på allra bäst. 

Har du ont i ryggen? Läs mer om SpinaBac här

Har varit en hit i över 30 år

SpinaBac har funnits ute på marknaden i över 30 år. Till skillnad från andra ryggstöd, som ofta är i skum, ger SpinaBac ryggen ett fast och stabilt stöd. Det är en svensk produkt, framtagen av sjukgymnaster och ortopeder, som både utvecklas och tillverkas här i Sverige. Claes Malmström är Civilingenjör och ägare av företaget Spina-Medical som tillverkar SpinaBac. Han förklara varför rätt stöd är viktigt.

– Om man sitter utan stöd mot ryggen är det ryggmusklerna som måste hålla uppe kroppen. Det orkar inte musklerna med hur länge som helst och när de tröttnar får man ont i ryggen. Med SpinaBac får man det tryck mot ryggen som mjuka kuddar inte kan ge, förklarar Claes.

Får du ont i ryggen när du sitter ned? Läs om SpinaBac här

Spina-Medical AB är ett litet familjeföretag som har varit verksam i 40 år. Deras ryggstöd SpinaBac går att köpa hos ett antal återförsäljare både i och utanför Sverige. Här ingår även flera naprapater, kiropraktiker och sjukgymnaster. 

För att kontakta Spina-Medical, ring 08- 26 15 10.