Så minimerar du risken för virus på kontoretI dag flyttar allt fler anställda tillbaka till kontoret i hopp om att återgå till det normala, men i och med den pågående pandemin är det omöjligt. Istället införs nya rutiner för att säkerställa allas trygghet, men när lunchtimmen slår in uppstår en stor smittorisk. Hur kan du äta lunchen från favoritrestaurangen och samtidigt undvika virus? Aptit.se har svaret.

Corona är inte över än, trots det börjar människor återgå till gamla rutiner och många är tillbaka på kontoret. För att det ska vara säkert på arbetsplatsen har många företag infört rutiner för att minska smittorisken. Det finns handsprit i vartenda hörn, man håller avstånd och följer myndigheternas rekommendationer. Dock vid lunchtid sätts dessa riktlinjer ur spel. För många anställda hör det nämligen till det vanliga att gå ut och äta lunch.  De flesta arbetsplatser har ett favoritställe som de kanske vill stötta lite extra just nu dessutom, men det finns en risk för smitta i och med eventuell kö och trängsel.

– Vi blir ständigt informerande om att det är på restauranger stor del av smittspridningen sker. Att därför gå ut och äta på din lunchrast kan vara riskfyllt, tänk om du drar med dig viruset tillbaka till kontoret, säger Anders Molinder, vd för Aptit.se

Sista pusselbiten för en säker arbetsplats
Det smartare alternativet kan vara att beställa din favoritmat via Aptit.se. En ständigt aktuell tjänst när du inte hinner ut på lunch, ska hålla i en konferens eller kanske behöver fredagsfika till personalen. Nu är tjänsten extra aktuell eftersom du kan få den lunchen du suktat efter samtidigt som du slipper riskera att bli smittad.

– Vi har tagit fram ett koncept som funkar som så att företaget kan välja vilket eller vilka ställen de vill beställa lunch från. Därefter skickas en meny ut till alla anställda och varje individ kan välja vad de vill ha, samt fylla i särskilda önskemål. Det är precis som att gå på restaurangen bara att du slipper att gå dit, berättar Anders Molinder.

Säker leverans
Efter att alla bestämt vad de vill äta och beställningen gått igenom kommer maten levererad på den angivna tiden kontoret önskat.

– Vi använder oss endast av auktoriserade budtjänster, som har tydliga riktlinjer för säker leverans och schyssta arbetsvillkor. På sätt kan du känna dig trygg när du tar emot din mat. När den anländer står namn, särskilda önskemål och innehåll på respektive låda, så att du med säkerhet vet att det blivit korrekt.

Slipp trubbel
Förut gick det till så att företaget fick en samlingsfaktura för maten men nu är det även möjligt att betala med en personlig faktura när man gör en gruppbeställning.

– Var och en betalar smidigt sin egen lunch eller övertidsmat. Dessutom bidrar du och dina kollegor med att minska smittspridning på kontoret då ni slipper trängas på restaurangen. Att beställa lunchen till kontoret istället för att gå ut och äta är den sista pusselbiten för att säkerställa en minskad risk för virus på arbetsplatsen.

VD: Anders Molinder
Hos aptit.se finns över 120 restauranger samlade i en virtuell restaurangvärld.
De erbjuder allt från husmanskost till libanesisk, japansk eller indisk mat såväl som sushi, pizza och cupcakes. Maten levereras på din önskade tid.
Läs mer på aptit.se