Så säljer du in dig själv – på tre sekunderDet är inte alltid lätt att göra ett gott första intryck och få de du möter på fall.
Att dessutom få andra att tro på vad du säger, agera och inleda långsiktiga relationer är desto svårare – men det går att lära sig konsten.
– Målet är inte att du ska bli en ny Martin Luther King utan vi vill ge dig verktyg för att ta fram den bästa retoriska versionen av dig, säger Elaine Eksvärd, vd på retorikbyrån Snacka snyggt.

Hösten är här och med den kommer kundmöten, presentationer, löneförhandlingar och all tänkbar kommunikation som sker mellan och under kafferasterna. Hur vi agerar har ett stort inflytande på hur vi bemöts av de runtomkring oss – och dagligen träffar vi människor som påverkar utfallet av situationer vi står inför.
Kommer den nya chefen att respektera dig och ditt arbete? Kommer kunden att köpa din idé? Kan du få Lotta i receptionen att vara mer hjälpsam? Tankarna och rädslorna är många men så är även möjligheterna – särskilt om du har verktygen för att bemöta dem på rätt sätt.

Det fångar vårt intresse
Du har säkert hört att kroppsspråk, röst och klädsel kan påverka hur människor uppfattas, men vi vet inte alltid varför. Om du är en så kallad underdog på jobbet kan det kännas svårt att få en syl i vädret, men visste du att exempelvis användning av liknelser, metaforer och egna erfarenheter kan fånga mottagarens intresse snabbare än vad du hade kunnat ana?

Retorikbyrån Snacka snyggt ger dig verktygen du behöver för att landa de kommunikationsutmaningar som du och dina medarbetare står för på ett snyggt och vinnande sätt.

Tre tecken på att du är en underdog på jobbet:

1. När du presenterar en idé för dina kollegor eller chef möts du ofta av ointresse som slutar med att förslagen inte genomförs.

2. Du vågar sällan ta för dig och när du väl ska göra det blir du så nervös att du inte kan prestera så bra som du egentligen vill.

3. Du låter andras fördomar av dig ta över istället för att ta plats och visa ditt bästa jag.

Vill du bli bättre på att synas och höras på jobbet? Här anmäler du dig till kursen ”Retorik för Underdogs”.  

2010 grundades Snacka Snyggt av Elaine och Gustav Eksvärd med mål att lära ut just hur man snackar snyggt. Elaine är författare till tre bästsäljande böcker inom modern retorik och även aktuell som föreläsare. Hon har genom åren medverkat som retorikexpert i flera morgonsoffor och kammat hem pris som årets kvinnliga talare 2016. 

Behövs inga förkunskaper
Snacka snyggt har som mål att göra det enkelt för alla att använda sig av retorik, oavsett om du har akademiska förkunskaper eller inte. Lösningen ligger i att tillhandahålla verktygen för att du själv ska kunna hantera olika kommunikationsutmaningar.
– Vi har inte som mål att du ska bli en Martin Luther King, vi vill ge de rätta verktygen för att ta fram den bästa retoriska versionen av dig själv, säger Elaine. 

Eftersom att kommunikationen är en så pass stor del i vår vardag är områdena många att täcka. Snacka Snyggt har därför skräddarsytt kurser anpassade för de mest vanliga utmaningar vi ställs för i arbetet. Bland annat kan du lära dig att sälja in dig själv på kort tid, hur du vänder fördomar till fördelar och kanske viktigast av allt – hur du lyckas få Göran på IT-avdelningen att hålla sig vaken genom hela presentationen. Kurserna är många och hålls av retorikkonsulter som garanterat har en akademisk utbildning men aldrig pratar akademiska.

Såvida inte ni vill det, förstås.

Snacka Snyggt grundades 2010 av retorikern Elaine Eksvärd och ingenjören Gustav Eksvärd. Just kombinationen retoriker och en som inte var det var det som la grunden till-, och strukturen av en modern retorikbyrå där medarbetarna är precis som folk därute – olika. Målet är inte att du ska bli en Martin Luther King, utan att du ska bli den bästa retoriska versionen av dig själv.

Modern – Vi garanterar alltid att våra retorikkonsulter har en akademisk utbildning, men aldrig pratar akademiska – såvida inte ni har en förkärlek för akademiska. Målet är att alla ska förstå vad vi säger. Vi uppdaterar oss alltid med den senaste forskningen kring kommunikation. Vi ger er verktygen, men ni slipper redogörelsen av teorierna bakom.

Retorikbyrå – Vi håller kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vid med en lösning. Allt du behöver är något att säga, vi ger dig lösningarna för att det ska landa snyggt. Workshops, föreläsningar, öppna kurserwebbkurserindividuell retorikträning och 
skräddarsydda utbildningar är vad vi gör om dagarna. Vi utgår från Stockholm, men håller utbildningar runt om Sverige och även utomlands, och kommer gladeligen till just din stad. I dagsläget är vi åtta kollegor som jobbar på byrån.

Välkommen att titta förbi oss på en kopp kaffe om du är i krokarna och är intresserad av att veta mer om oss!