Säg hejdå till ansiktskrämenTorr hy, fet hy, eller kanske en blandning – hur hittar man rätt i hudvårsdjungeln? Många ansiktskrämer har en lång innehållsförteckning med både alkohol och tillsatser. Nu finns ett ekologiskt och naturligt alternativ.
– Våra hudvårdsoljor återfuktar och balanserar alla hudtyper, säger Malin Oubadah på Morocco Medina.

Påbörja din nya hudvårdsrutin på en gång

Många tycker att det är svårt att hitta rätt hudvårdsprodukter i en hel uppsjö av valmöjligheter och med behov som förändras i takt med årstiderna. Det är vanligt att använda flera krämer som en del av den vardagliga hudvårdsrutinen. Du kanske använder nattkräm, dagkräm, ögonkräm och en speciell kräm för feta eller torra partier. Ansiktskrämer har ofta en lång innehållsförteckning med såväl vitaminer som tillsatser och alkohol. Vissa ämnen är skadliga för huden, och dessa slipper du i Morocco Medinas naturliga hudoljor.

Känn skillnaden
Morocco Medinas produkter produceras för hand vid ett kvinnokooperativ i Marocko. Grundaren Malin Oubadah förklarar att kvinnorna får lön och att deras barn får tillgång till gratis utbildning på en skola som byggts upp vid kooperativet. I Morocco Medinas webbshop där du hittar ett tjugotal noga utvalda produkter, däribland exklusiva oljor som alla är naturliga, ekologiska och utan minsta spår av alkohol och tillsatser. Sådana oljor har länge använts på  spaanläggningar i hela världen. Malin Oubadah förklarar att det är lätt att hålla koll på produkternas innehåll eftersom ingredienserna är rena, och berättar skillnaden i hur kräm respektive olja känns mot huden.

– Om man går från krämer till oljor och sedan tillbaka till krämer – då märker man skillnad; det känns som att krämen lägger sig som ett lock på huden. Morocco Medinas ansiktsoljor är uppbyggda på små molekyler som gör att de absorberas fort utan att täppa igen porerna utan i stället lämnar en lätt känsla på huden.

Här hittar du oljorna som kan hjälpa dig

Använd för både torr och fet hy
Alla ansiktsoljor hos Morocco Media är kallpressade och ekologiska för att behålla alla vitaminer och vårdande egenskaper. En favorit i sortimentet är den fuktbevarande arganoljan som är rik på antioxidanter – perfekt för både hud och hår. Den kan användas på eksem, rosacea och psoriasis samt motverka rynkor och fina linjer i ansiktet. För dig med mogen hud lämpar sig kaktusoljan – en av de mest exklusiva oljorna i världen, enligt många en mirakelolja. Den innehåller Delta-7 stigmasterol, ett naturligt växtsterol som bygger upp och återupplivar huden.

– Dessutom är den toppen mot pigmentförändringar och mörkar ringar under ögonen, tillägger Malin Oubadah.

Det bästa ur två världar
För dig som inte kan välja, eller helt enkelt vill ha det bästa av två världar finns populära Face Oil Treat som innehåller en blandning av arganolja och kaktusolja. Oljorna balanserar din talgproduktion, vilket enligt Malin passar såväl torr som fet hy. Med underskott av talgproduktionen får du nämligen torr hy, och överskott ger dig fet hy – därför vill du sträva efter en balans.

– Många med fet hy är rädda för oljor och torkar därför ut huden. Face Oil Treat kan ge en balanserad och återfuktad hy. Arganoljans antiinflammatoriska egenskaper i kombination med att kaktusoljan är antibakteriell gör produkten effektiv bland annat mot akne.

Klicka hem din nya favorit Face Oil Treat

Sola säkert
Morocco Medina vill ge dig den allra bästa upplevelsen och därför tipsar Malin Oubadah om att använda ansiktsoljan dagligen morgon och kväll efter rengöring. Du kan använda samma produkt året om, men nu när solen tittar fram poängterar Malin att solskydd är ett viktigt komplement.

– Applicera en solskyddsfaktor på morgonen ovanpå oljan efter din normala hudvårdsrutin. Då ger du huden både UV-skydd och en riktig vitaminboost!

Våra produkter inom hud- och hårvård väljs ut med omsorg. Vi vill erbjuda den bästa kvalitén och den bästa upplevelsen. Människan konsumerar dagligen skönhetsprodukter som innehåller giftiga kemikalier och cancerframkallande substanser. Vi vill presentera underbara skönhetsprodukter som är helt naturliga och bra för dig och miljön! Vi vill ge huden – kroppens största organ, en bättre behandling.