Se nyheten: Här är linserna som kan reducera ögontrötthetStatistik från SCB visar på att ungefär sju av tio personer i Sverige har någon form av synfel. Det råder alltså ingen brist på lösningar i form av glasögon eller linser på marknaden – men linserna från Clearlii sticker ut från mängden.

– Ända sedan vår start 2011 har vårt primära fokus varit att öka tillgängligheten av kvalitetslinser till bra priser, anpassade efter det nordiska klimatet. Alla Clearliis linser finns på apotek runt om i landet, något som är en viktig faktor, berättar Tim Nyfjäll, Brand Manager på Clearlii.

En vanlig biverkning av att bära linser kan vara trötthet i ögonen. Många kan uppleva att ögonen blir trötta och torra vid långvarigt linsanvändande, och som följd på det kan linsen göra både ont och skava.

– I Sverige är det ofta kallt och torrt väder. Därför har vi i våra dagslinser hyaluronsyra som ger hög komfort och återfuktar linsen, säger Tim Nyfjäll, Brand Manager på Clearlii.

Vill du läsa mer om Clearlii?

Nya Clearlii Vitamin
Tittar man på Clearliis nyhet Clearlii Vitamin, som kom hösten 2020, så är det en unik patenterad produkt som har tagits emot mycket väl. Den nya linsen är en endagslins som ligger i en rosa linsvätska berikad med vitaminerna E, B12 och B6. Denna vätska innebär att ögontrötthet kan reduceras – något som Tim Nyfjäll förklarar är helt nytt på marknaden. 

Nyheten Clearlii Vitamin har fyra huvudsakliga funktioner. Den vitaminberikade linsvätskan utsöndras till ögat kontinuerligt under dagen och kan minska trötthet, samtidigt som hyaluronsyran hjälper ögat att hålla fukten hela dagen – och ökar den komfort som ofta uteblir efter flera timmar med samma lins.

Här kan du läsa mer om Clearlii Vitamin

– Det finns även ett UV-skydd på linsen, som hjälper till att skydda dina ögon när solen kommer fram. Det är med det sagt inget som kan ersätta solglasögon, men det ger ett kompletterande skydd. Sist men inte minst har den rundade kanter som ger högre syretillförsel och förbättrad passform som i sin tur skapar mindre irritation vid blinkningar.

Hög kvalitet
Kvaliteten på Clearliis linser är något de själva är mycket stolta över. I dag finns linserna på över 550 apotek i Sverige, och många som testar Clearliis linser stannar därefter kvar som kunder, menar Tim.

Att de ständigt lyckas bibehålla den höga kvaliteten är på grund av ett ständigt gediget jobb, fortsätter han.

– Vi följer alla kvalitetsstandarder, och har klarat av apotekens strikta kontroller. Dessutom ser vi över produktionen ofta för att den ska vara så bra som möjligt, och allt produceras i en hypermodern fabrik. Vi fotograferar varje enskild lins för att kontrollera att de är enligt våra krav. Om vi skulle få frågor kan vi alltså gå tillbaka till den specifika linsen och se hur den såg ut i produktionsfasen.

Hitta närmsta apotek som säljer Clearlii här

– Vi rekommenderar alltid att rådfråga en optiker vid byte av linstyp eller om det råder osäkerhet kring användandet av linser, säger han och avslutar:

– Nya Clearlii Vitamin finns att köpa direkt i utvalda apotek eller på apotekens hemsidor. Det är en väldigt smidig process.

Clearlii har sedan 2011 arbetat för att öka tillgängligheten av kontaktlinser till bra priser. Vi samarbetar med apotekskedjor och fristående apotek runt om i Norden och erbjuder idag linser på snart 800 Apotek.