Skyddsventilation i sterila miljöer kräver medvetenhet och kvalitetssäkring

Björn Österlund

Sterila miljöer täcker ett brett område som inkluderar operationssalar, isoleringssalar, laboratorier och renrum. I dessa miljöer ska en välfungerande skyddsventilation vara ett försvar för personal som arbetar och kan utsättas för kontaminering av farliga ämnen, som i regel inte syns. För at skydda personal i potentiellt farliga miljöer beskriver Arbetsmiljöhandboken hur skyddsventilationen ska vara tillgänglig och fungera på arbetsplatser där föroreningskällor finns. 

PSIDAC är ett svenskt företag som globalt erbjuder väletablerade lösningar för skyddsventilation i sterila miljöer. För effektivt personalskydd används modern digital teknik och noggranna sensorer som tillhandahåller lösningar för kontinuerlig styrning, mätning och övervakning av tryck och flöde i sterila miljöer.

Produktlösningar inkluderar övervakning av LAF-bänkar, dragskåp, luftflödesövervakning samt tryckövervakning av rumstryck. 

Se PSIDAC produktlösningar inom skyddsventilation

Finns ett stort behov
Skyddsventilation kräver medvetenhet och kvalitetssäkring, det är en arbetsskyddsfråga, säger Björn Österlund, vd för PSIDAC AB. Han etablerade företaget 1997 och har levererat lösningar för skyddsventilation till många svenska institutioner och företag som prioriterar personalsäkerhet i sterila miljöer. Bland många kunder med långvarig erfarenhet av PSIDAC:s lösningar finns bland annat Smittskyddsinstitutet på Karolinska, Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms Universitet, AstraZeneca och Ångströmlaboratoriet.

Om oss
PSIDAC AB utvecklar och tillverkar instrument för övervakning i miljöer där kraven på kvalitet och prestanda är viktiga. Modern digital teknik och kvalitetssensorer används för att minimera kostnaderna under installation och driftsättning.

Vi är flexibla och kan skräddarsy lösningar efter kundens behov. Våra produkter sträcker sig från transmittrar till kompletta lösningar. Applikationsområden inkluderar lufttrycks- och flödesövervakning och regulatorer för sjukhus, laboratorier, renrum och andra områden där skyddsventilation är viktigt. PSIDAC AB har levererat lösningar till kunder i Europa och Mellanöstern, som till exempel SmithKline Beecham, Erasmus Hospital Rotterdam, St Laurentius Institute, Glaxco University, Kuwait University, Pfizer, Oxford University and Dubai Metropolitan Medical Center.

pastedGraphic.png

Varmt välkommen att kontakta oss!

PSIDAC AB
Bodarnevägen 37 
82532 Iggesund 
Tel +46 (0) 65075970
E-post: info@psidac.com