Smart system för fastighetsenergi prisades för miljonvinsterI över 20 år har Systeminstallation försett kunder över hela landet med smarta system för effektivare anläggningar och fastigheter – med ett bättre klimat både inom- och utomhus. Schenker, Gekås, DHL, Carlsberg och flertalet kommuner är bara några av kunderna.

Systeminstallations affärsidé bygger sedan 1998 på att leverera högteknologiska system för energieffektivisering och automation för fastigheter. I dag verkar man inom fler områden och tillhandahåller en svit av energitjänster. Bland kunderna återfinns storföretag som DHL, Gekås, Schenker och flera kommuner i södra Sverige.
– Det händer mycket i branschen och jag upplever att kraven ökar på en nationell nivå. Allt fler företag blir tvungna att rapportera sin energianvändning och behöver hjälp med det. För oss handlar det om att hitta lösningar som är smarta ur ett driftsperspektiv. Det innebär dels att anläggningar och fastigheter får ett bra klimat på insidan, men även utanför. Det vinner både kunden och miljön på och det är mitt jobb att hitta de smarta tekniska lösningarna, säger Malin Nilsson.

Prisbelönt systemlösning
Det visade sig inte minst när Schenker med Systeminstallations lösningar för belysning, värme och ventilation lyckades sänka sina energikostnader med 100 miljoner kronor – på bara tio år. För detta vann företaget från Varberg priset ”The-energy-saving-solution”, som delas ut på Skandinaviens största fastighetsmässa. 
– Det är verkligen ett kvitto på att även andra tycker att det vi gör är av betydelse, säger Malin Nilsson.

”Jagar kilowattimmar”
I över åtta år har hon varit en del av Systeminstallation. Hon beskriver ett arbete som engagerar en i att jaga kilowattimmar – ett arbetsval som helt går i linje med hennes intresse för en hållbar framtid. Att teknikbranschen skulle vara mansdominerad är inget som hindrade henne från att själv söka sig dit.
– Jag upplever att allt fler kvinnor vågar söka sig till tekniska yrken. Det är bara att heja på så gott vi kan och jag tror att det finns många fördelar med att vara en del av en blandad grupp. Här upplever jag att Systeminstallation är duktiga på att nå en balanserad mix av män och kvinnor med skiftande bakgrunder i olika roller. Jag tror att människor med olikheter har mycket att lära av varandra och i takt med att vi nu växer blir det allt mer tydligt, säger hon och fortsätter:
– Det tror jag är en bidragande faktor till att jag trivs så bra, och att jag upplever att jag ständigt utvecklas. Även om jag skulle ha en dålig dag vet jag att det alltid blir en bra dag på jobbet, avslutar hon.

Om Systeminstallation

Systeminstallation startades 1998. Vi var 4 då som kände att vi ville göra något eget men ihop. Vi var yngre och tyckte förstås att vi kunde göra branschen mycket bättre.

Nya idéer, ny teknik, mera miljö och mindre krångel för kunden. Och så sunt samarbete både hos oss, med leverantörerna och beställarna inte minst. Tillsammans ska det gå! 

Tio år senare var vi 24, vi utsågs till Årets Företagare i Varberg och vinnare av stadens Miljöpris. Idag, 2016, är vi drygt 60 medarbetare som arbetar från våra kontor i Göteborg, Halmstad, Varberg och Ängelholm.