Smart teknologi reglerar din kroppstemperatur när du sover

För att uppnå djupare och längre sömn under sommaren är det viktigt att reglera kroppstemperaturen. Enligt Lisa Klofsten, Marketing Specialist på Emma, revolutionerar deras Diamond Degree-teknologi sömnbranschen genom att främja en optimal natts sömn.

De svenska årstiderna är inte alltid helt lätta att anpassa sig till. Vintrarna är ofta kalla medan värmeböljorna snabbt kan skölja över oss under de varmare månaderna. En god natts sömn kan vara avgörande för vår fysiska och mentala hälsa.

Viktig återhämtning på natten
Djupsömn, även känd som den mest återhämtande fasen av sömncykeln, spelar en väsentlig roll för hur vi mår. Djupsömnfasen kan dock påverkas mycket av olika temperaturer och just på sommaren är det därför särskilt viktigt att kroppstemperaturen regleras när vi sover.

– Under varma sommarnätter kan höga temperaturer göra det svårt att somna och sova bekvämt. Värme kan dessutom störa sömnkvaliteten genom att öka vakenhet och orsaka nattsvettningar – som i sin tur kan påverka madrassens hygien och hållbarhet. Genom att reglera kroppstemperaturen kan du undvika överhettning och skapa en svalare och mer behaglig sovmiljö, säger Lisa Klofsten, Marketing Specialist på Emma.

Leder bort överskottsvärmen
Emmas madrasser är utrustade med Diamond Degree-teknologi, vars översta lager innehåller innovativa grafitpartiklar. Lisa förklarar att dessa har en fantastisk egenskap att aktivt leda bort överskottsvärme från din kropp.
– När du lägger dig ner på madrassen binds grafitpartiklarna samman och leder värmen bort från kroppen. På detta sätt motverkar du att värmen studsar tillbaka mot dig och stör din sömn.

Diamond Degree-teknologin är dock inte den enda imponerande egenskapen hos Emmas madrasser. Oavsett om du väljer Diamond-kudden, Diamond-bäddmadrassen, Emma-kontinentalsängen eller Emma-signatur-sängen, så kommer din kroppstemperatur att regleras medan du sover. Samtliga har även fodral tillverkade av airgocell-material, som minskar fuktighet och främjar en konstant luftcirkulation.

– Detta bidrar till en fräschare och mer behaglig sovupplevelse, speciellt under varma sommarnätter. Låt kroppen återhämta sig ordentligt under sommarens ledigheter – med en god sömn får du den vila du behöver för att möta semesterns äventyr med hög energi!

Emma har som mål att förbättra världens sömn. Produkterna är utvecklade av ett dedikerat forskningsteam med experter inom hälsa och sömn. Det är därför föga förvånande att båda deras madrasser, skum och resår, har vunnit bäst i test enligt Testfakta. Utöver madrasser har Emma andra ergonomiska produkter för din sömn. När du handlar hos Emma erbjuds 100 nätters provsömn för att få tid att känna om produkten är rätt för dig och om du inte är nöjd erbjuds fri retur och full återbetalning.

Läs mer!