Smygtitt: Här ser du årets nya cykeltrenderCykelvärlden växer så det knakar och allt fler väljer att investera i ett tvåhjuligt fordon.
Lagom till att säsongen drar igång slår Svenska Cykelmässan upp dörrarna – nu för första gången i Stockholm.
– Du kommer att få se nya produkter och modeller som inte har visats förr, säger Bo Magnusson, BraMässor.

Efter succéstarten med över 10 000 besökare i Göteborg förra året kommer Svenska Cykelmässan nu till Stockholm och Kistamässan. Arrangörerna bakom mässan som äger rum mellan den 16-18 mars är Cykelbranschen och BraMässor – och enligt Bo Magnusson på BraMässor kan besökare vänta sig att ta del av nyheter, spännande seminarium, prova på-aktiviteter, workshops och trender i över 100 montrar.
– Du som gillar cyklar kommer att få se nya produkter och modeller som du inte har kunnat se förr, säger han.

Vill du besöka cykelmässan? Läs mer här

Den riktiga cykelfanatikern kommer att kunna träffa cykelmekaniker som delar tips och råd om tekniska bitar, besöka företag som visar upp det senaste på marknaden och lyssna på kända idrottsstjärnor som delar med sig av sin historia. En av dessa är skridskolegenden Tomas Gustafson som förutom tre olympiska guld i skridsko har åtta Vätternrundor och fyra Cykelvasa med sig i bagaget. På Cykelmässan kommer han att dela med sig av sina tankar kring mål, engagemang och hängivenhet; både ur ett elitperspektiv och en strävsam motionärsvardag. En annan olympier som är med och inviger mässan är Emma Johansson. Hon kommer även att medverka under seminarium och hjälpa barn som vill prova på att cykla.

”Elcykeln är stekhet”
Samtidigt som det finns mycket att upptäcka för dig som vill ta cyklingen till en ny nivå menar Bo att mässan har något för alla – oavsett om du åker Vätternrundan, cyklar till jobbet eller bara för kul på helgerna. Även barn kommer att få ett eget område där de kan prova på att cykla en bana medan mamma och pappa spanar in de senaste trenderna. Den hetaste trenden i år är elcykeln, som du dessutom kan prova på att köra både på bana och i uppförsbacke.
– Elcykeln är stekhet nu, det handlar ju om att folk ska ställa bilen åt sidan, komma fram och röra på sig på ett enkelt och miljövänligt sätt. Nu kan du dessutom få subvention på 25 procent upp till 10 000 kronor när du köper en elcykel, säger Bo.

Vill du provcykla elcyklar på mässan? Här kan du köpa din biljett redan nu

Subventionsinitiativet är ett resultat av regeringens klimatsatsning och har lockat allt fler att investera i en elcykel. Under mässan kan besökare dessutom få chansen att vara med och påverka framtidens Cykelsverige ytterligare; Sveriges Cykelriksdag kommer att vara på plats med politiker och engagerade som kommer att frågas ut av en expertpanel där även publiken kan vara delaktig.

Hitta vårens vrålåk
Förutom mängder av aktiviteter och nyheter kommer det att finnas massor av inspiration att hämta på mässan; både inför cykelresor genom Sverige och för den designintresserade. Flera av de stora aktörerna finns på plats, så är du intresserad av att hitta ett nytt vrålåk inför våren är chansen stor att hitta fler än en favorit bland de senaste tillskotten.

Läs mer om mässan och förköp din biljett här

Svenska Cykelmässan arrangeras av mässarrangören BraMässor Sverige AB tillsammans med branschföreningen Cykelbranschen. Medarrangör är Cykelfrämjandet och mediepartner Bicycling, Allt om MTB och Cycling Plus. Sponsor är IF.

Läs mer här

ÖPPETTIDER 2018
FREDAG 16 MARS 10.00–18.00

LÖRDAG 17 MARS 10.00–18.00
SÖNDAG 18 MARS 10.00–17.00

Adress:
Kistamässan
Arne Beurlings Torg 5, Kista